AİÇÜ Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi Türkiye’deki En İyi Beş Proje Arasında Yer Aldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kalkınma Ajansları tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı'na (SOGEP) Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinesinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) tarafından başvuruda bulunulan Engelsiz Yaşam Merkezi projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından seçilen Türkiye’deki en iyi beş proje arasında yer aldı.
AİÇÜ’nün SOGEP’e 2019 yılında başvuruda bulunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi projesi kapsamında AİÇÜ’de kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi ile hem engelli vatandaşların istihdamına hem de burada üretilen pet bardak, ıslak mendil ve peçetelerin satışı ile Ağrı ekonomisine önemli katkı sağlanıyor.
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut yaptığı açıklamada, üniversitenin sosyal sorumluluk projelerine ve toplumsal katkı sağlayan faaliyetlere her zaman destek verdiğini belirterek, “Üretim ve istihdam çalışmaları için Engelsiz Yaşam Merkezimiz çok güzel bir örnek teşkil etmektedir. Engelsiz Yaşam Merkezimizde engelli kardeşlerimizi istihdam ederek hem toplumsal katkı çalışmalarımızı sürdürüyoruz hem de üretim sağlayarak Ağrı’nın ekonomisine destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Karabulut, “Kurduğumuz bu merkezde arkadaşlarımız büyük bir özveri içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız burada gerçekleştirdiğimiz üretimi hem sürdürülebilir kılmak hem de dezavantajlı gençlerimizin hayata tutunmalarına yardımcı olmak” diye konuştu.
Prof. Dr. Karabulut projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından en iyi beş proje arasında gösterilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Projenin hazırlanmasında ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kurulmasında emeği bulunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
AİÇÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Proje Koordinatörü Mehmet Fatih KARAOĞLAN ise projeyi 2019 yılında Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut önderliğinde yazdıklarını ve projenin kabul gördüğünü anımsattı. Projenin en önemli özelliğinin engelli vatandaşlara yönelik olduğunu söyleyen Karaoğlan, “Proje kapsamında istihdam edilen engelli vatandaşlarımızın, Engelsiz Yaşam Merkezimizde gerçekleştirmiş olduğu üretimle ilin ekonomisine ciddi destek sağlandı. Biz bu proje ile 20 engelli vatandaşımızı istihdam ettik. Proje kapsamında pet bardak, ıslak mendil ve peçete ürettik. Üretilen bu ürünlerin Ağrı ve çevre illere satışını yaptık. Buradan elde edilen gelir tamamen engelli vatandaşlarımıza hem sosyal sorumluluk çerçevesinde hem de ekonomik anlamda büyük destek sağladı” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.