AİÇÜ Rektörü Karabulut “Kent ve Hayat” Programına Konuk Oldu
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, World Türk televizyon kanalında yayınlanan “Kent ve Hayat” programına konuk oldu.
Gazeteci Hüsnü Bekiroğlu’nun sunduğu “Kent ve Hayat” programına katılan AİÇÜ Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bünyesinde 10 fakülte, 4 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, yaklaşık olarak 543 akademisyen ve 16 bine varan öğrencisiyle ile eğitim ve öğretimine devam eden üniversitenin vakıf destekli bir eğitim yuvası olmasının avantajlarına sahip olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz, Ağrı Dağı gibi bir markayı içerisinde barındıran, doğu insanının sıcakkanlı ve misafirperverliğiyle memnun kalabileceğiniz, medeniyetlerin yol güzergâhında bulunan ve Ülkemizin doğuya açılan kapısı olma niteliği taşıyan Ağrı ilimizde yer almaktadır. Sahip olduğumuz genç ve dinamik akademik kadrosu, yüzde 100 öğrenci kontenjan doluluk oranı, Millet Bahçesi, Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi ve spor tesisleri gibi fiziksel donatılarıyla öğrencilerimiz ve ailelerinin beklentilerini karşılayabilecek imkânlara sahipti” diye konuştu.
Üniversite olarak Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu başta olmak üzere sağlık alanında iddialı olduklarını belirten Prof. Dr. Karabulut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2018 yılında Tıp Fakültemizin onayını aldık. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz şu anda Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nde eğitimlerine devam etmektedir. Öğrencilerimizin 2023 yılı içerisinde şehrimizde, 2025 yılı içerisinde ise kendi fakülte binalarında eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmeleri için çabalıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile yapılan iş birliği sonrası devlet hastanesini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanmaya başladık. İlimizde gelecek yıllarda Üniversite ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle önemli adımlar atılacak. Böylece Ağrılı hemşerilerimizin aldığı sağlık hizmetinin çıtasını daha da üst noktalara taşıyacağımızı düşünüyorum”
Üniversitenin araştırma ve geliştirme alanında önemli bir gelişim gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yapılan URAP 2022-2023 Dünya Sıralamasında 162 sıra birden yükselerek dünyadaki 30 bin üniversite arasında ilk 3 bin üniversite içerisinde 2826’ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Webometriks dünya üniversiteler genel sıralamasında 3689, SCImago’da Dünya’daki üniversiteler arasında 727’nci Türkiye’de ise 207 üniversiteden 92’sinin değerlendirildiği listede 53’üncü sırada yer aldı. Tüm bu araştırmalarda hedefimiz genç ve dinamik akademik kadromuzla en iyi üniversiteler arasında Üniversitemizin yer almasını sağlamak” dedi.
AİÇÜ’de farklı alanlarda ulusal ve uluslararası birçok konferans, sempozyum ve panelin gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz, ICANAS (Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı), Uluslararası Ahmed-i Hânî Sempozyumu, Uluslararası İslami ve İnsani Araştırmalar Sempozyumu, Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu etkinlikleriyle araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize devam etmektedir. Son olarak Üniversitemiz ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında Ar-Ge, eğitim-öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini ve ortak çalışma anlayışını teşvik etmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla imzalanan akademik iş birliği protokolü kapsamında Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Araştırması yapıyoruz. Yaptığımız bilimsel etkinlikler ile şehrimizin Üniversitemizin ve şehrimizin ismini daha da üst sıralara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Üniversite ve Ağrı eğitim, sağlık ve turizm alanında daha fazla gelişim göstermesi için iş insanlarından destek beklediklerini dile getiren Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizde, fiziki donatılarından gerçekleştirilen etkinliklere kadar çok çeşitli ve kapsayıcı faaliyetlerde desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz eğitim gönüllüsü ve iş insanı Sayın İbrahim Çeçen’e, Doğubayazıt kampüsümüzü yapan değerli iş insanı Abdolbari Goozel’e, Eleşkirt Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nun yapımı üstelenen iş insanı Celal Oruç’a, Üniversitemiz merkezi yerleşkesinde bulunan Camimizin inşa edilmesine katkı sağlayan Hayrettin Atmaca’ya katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Üniversitemize verilen desteklerin yanı sıra Ağrılı iş insanlarımızın da şehrimize daha fazla katma değer üretecek tesisler kurarak istihdam sağlamalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.