AİÇÜ’de ISCDFAMS-2024 Sempozyumu Tamamlandı

AİÇÜ’de ISCDFAMS-2024 Sempozyumu Tamamlandı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin (AİÇÜ) de paydaşları arasında bulunduğu “3. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Matematik Bilimlerinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu” (ISCDFAMS-2024) başarıyla tamamlandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin (AİÇÜ) de paydaşları arasında bulunduğu “3. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Matematik Bilimlerinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu” (ISCDFAMS-2024) başarıyla tamamlandı. 12 farklı üniversite ve TÜBİTAK tarafından desteklenen sempozyum, hem yüz yüze hem de çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi.

Sempozyum hakkında değerlendirmede bulunan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Türkiye’nin 21. yüzyıldaki vizyon ve hedeflerine ulaşmasında üniversitelerin büyük bir rol oynadığını vurguladı. Prof. Dr. Karabulut, “Ülkemizin küresel güç olma ve 2053 ile 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, üniversitemiz her yıl en az iki uluslararası kongre düzenlemekte ve birçok sempozyuma destek vermektedir” dedi.

fer.jpeg

Prof. Dr. Karabulut, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Üniversite Rektörlerine, TÜBİTAK’a, Sempozyum Düzenleme Kurulu üyelerine ve sempozyumda tebliğ sunan araştırmacılara teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.