Alpaslan Mahallesi İmece Usulüne geçiyor!

Alpaslan Mahallesi İmece Usulüne geçiyor!
Ağrı’nın Alpaslan Mahallesi’nde alınan kararla hem taziye yemekleri değişti hem de taziyelerin imce usulü ile ödenmesi yönünde karar alındı.

Ağrı’nın Alpaslan Mahallesi’nde alınan kararla hem taziye yemekleri değişti hem de taziyelerin imce usulü ile ödenmesi yönünde karar alındı.

Ağrı’da uzun tartışmalara neden olan kim mahalle ve köylerde kaldırılan taziye yemekleri tartışması her gün yeni bir boyut alıyor. Et fiyatlarının 500 lirayı aşması sonucu Ağrı’da en az 3 gün süren taziyeler büyük bir yük oluşturuyordu. Birçok mahalle ve köylerde yeni kararlar alınırken, son karar Ağrı merkez Alpaslan Mahallesi’nde alındı.

Yaklaşık 10 gündür taziye kararlarının akıbetini tartışan mahalle istişare heyeti taziye yemeklerini kaldırmak yerine menüyü değiştirme kararı aldı.

mah3.jpeg

Bundan böyle Alpaslan Mahallesi’nde olan taziyelerde kavurma pilav yerine kurufasulye ile pilav ikram edileceğini duyuran Alpaslan Mahallesi Muhtarı Mehmet Aslankılıç, bu şekilde eskiye dönmüş olduklarını söyledi. Et fiyatlarında ki artış sonrası herkesin taziyelerde sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Muhtar Aslankılıç “10 gün süren istişareler sonucunda taziye yemeklerini kaldırmak yerine eski usul olan kurufasulye-pilav ve yoğurttan oluşan menüyü uygulama kararı aldık. Bu şekilde taziyelerde yaklaşık minimum 200 bin lira olan maliyeti 50-60 bin liralara kadar çektik. Bu şekilde ödemeler daha kolay olacak ve kimse taziyelere gidip isim yazdırmaya korkmayacak. Atalarımız bu şekilde yapıyordu bizlerde aldığımız kararla eskiye dönmüş olduk” dedi.

mah1.jpeg

İmece Usulü ödeyeceğiz

Mahalle halkı olarak aldıkları diğer bir kararın taziye yemeklerinin ödenmesi olduğuna vurgu yapan Alpaslan Mahallesi Muhtarı Mehmet Aslankılıç “Bundan böyle taziye yemek ücretlerini mahalle halkı olarak ortak ödeyeceğiz. Mahallemizde yardıma muhtaç aileleri bir kenarda tutarak diğer haneler oluşacak maliyeti karşılayacaklar. Yeni menümüzde zaten uygun olduğu için çok rahat bir şekilde ödeyeceğiz. Bu kararların mahallemize ve Ağrı halkına hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum