Bakan Şimşek'ten borsa uyarısı!

Bakan Şimşek'ten borsa uyarısı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı"nda yaptığı konuşmada, enflasyonu tek haneye indirme programının başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti ve vatandaşlara borsa konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ekonomiye ilişkin önemli mesajlar veren Bakan Şimşek, enflasyonun mayıs ayında yükselmeye devam edeceğini, ancak yıl sonunda 30'lu rakamlara ineceğini ifade etti. Şimşek, "Enflasyonu tek haneye indirme programımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Yıllık bazda enflasyon mayıs ayında zirve yapacak." dedi.

"Burası Oyun Alanı Değil"

Vatandaşların borsa konusunda daha bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Vatandaşımız 'Borsada oynuyorum.' diyor, burası bir oyun alanı değil aslında." şeklinde konuştu. Bakan Şimşek, borsanın yatırım yapılan bir alan olduğunu ve kararların bilgiye ve analize dayalı olarak verilmesi gerektiğini belirtti. "Hisse senedi aldığınız zaman, aslında o şirketin bir kısmını satın almış oluyorsunuz. Bu nedenle borsa bir oyun alanı değildir. Bilgiye dayalı, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım." dedi.

"Tüyo ve Duyumlarla Hareket Etmeyin"

Vatandaşlara, kolay yoldan para kazanma yollarının riskli ve tehlikeli olduğunu hatırlatan Şimşek, "Risk ve getiri arasında doğrudan bir ilişki vardır. Eğer biri size yüksek getiri vaat ediyorsa, o faaliyetin çok riskli olduğunu bilin. Tüyo ve duyumlarla hareket etmeyin." uyarısında bulundu. Şimşek, borsada veya kripto para piyasalarında yatırım yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, bilinçli ve analizlere dayalı kararlar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.