Bakan Yardımcıları yüz yüze eğitime geçişte ikinci aşamanın son hazırlıklarını değerlendirdi
Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması 12 Ekim Pazartesi günü başlarken, okullardaki son hazırlıklar Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Mustafa Safran ve Reha Denemeç'in 81 ilin milli eğitim müdürünün katılımıyla gerçekleştirdiği video konferansta değerlendirildi.
12 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze eğitimin ikinci aşamasında okullardaki son hazırlıklar, Bakan Yardımcıları Mustafa Safran ve Reha Denemeç'in 81 ilin millî eğitim müdürü ile gerçekleştirdiği video konferansta masaya yatırıldı. Bakanlık merkez binasındaki Tevfik İleri Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Personel Genel Müdürü Ömer İnan, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Özgür Türk de katıldı.
Okul öncesi eğitimde hafta içi her gün yüz yüze eğitime geçiliyor olmasının özellikle çalışan aileler açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Safran, sosyal mesafe ve hijyen standartlarının "Temassız Oyunlar Kitabı"ndaki etkinlikler eşliğinde büyük bir titizlikle uygulanacağını aktardı. Bu süreçte köy okullarının öneminin daha da arttığına dikkat çeken Safran, "Bakanımız Ziya Selçuk'un köy okullarına gösterdiği büyük hassasiyetle, nüfus ve öğrenci yoğunluğunun düşük, doğayla iç içe olan bu okullarımızda tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
İl Hıfzıssıhha Kurulları iş birliğiyle alınacak kararların da önemli olduğuna dikkat çeken Safran, öğrencilerin sağlığının ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurguladı. Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasında da ilk aşamada olduğu gibi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun rehberliğinde hijyen ve sosyal mesafe standartlarının eksiksiz bir şekilde uygulanacağını belirten Safran, hijyen ve dezenfektan ürünleriyle ilgili tedariğin eğitim kurumlarındaki üretim süreçleriyle koordineli olarak sağlanması talimatını verdi.
Bakan Yardımcısı Denemeç ise, tablet bilgisayarların dağıtım süreçleriyle ilgili bilgiler paylaştı. Öncelikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespiti için veriye dayalı olarak mekanizmalar oluşturulduğunu belirten Denemeç, dağıtım süreçlerinin de aynı hassasiyetle gerçekleştirileceğine dikkat çekti.
Toplantı, il müdürlerinin hazırlık süreçleriyle soru ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.