Kurtarma bölgesinden gelen son görüntüler ürkütücü

Ağrı Dağı’nda hayatlarını kaybeden 2 dağcının cenazelerinin dağdan indirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Karaköse Haber olarak bölgeden gelen son görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz.

Ağrı Dağı’nda hayatlarını kaybeden 2 dağcının cenazelerinin dağdan indirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Karaköse Haber olarak bölgeden gelen son görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz.

Ağrı Dağı’nda hayatlarını kaybeden 2 dağcının cenazelerinin dağdan indirilmesi için çalışmalar devam ederken bölgeye gelen kurtarma ekiplerinin bu gece cenazelere ulaşarak aşağıya indirmeleri planlanıyor. Ancak bölgede göz gözü görmüyor. Hava koşulları çok kötü olmasına rağmen ekipler hazırlıklarını tamamladılar.

dag.jpeg

Ağrı Dağı’nda hayatını kaybeden Dilek Gökbudak ve Muhammed Halim Dalgı adlı dağcıların cenazelerinin aşağıya indirilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Oldukça kötü bir bölgede hayatını kaybeden dağcıların cenazelerinin getirilmesi için ilk çalışmalar sonuçsuz kalmıştı. Yüksek irtifada bulunan dağcıları kurtarmaya giden ekibin baş dönmesi ve mide bulantısı ile geri dönmesi ile kurtarma çalışmaları yarım kalmıştı.

dag1.jpeg

Tüm ekibin hazırlıklarını tamamladığını bu gece cenazelere ulaşmaya çalışacaklarını belirten Doğubayazıt Nuhun Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Ahmet Ertuğrul, herkesten dua beklediklerini söyledi. Tüm ekiplerin ortak düzenleyeceğiz tırmanışta cenazelere ulaşarak aşağı indirmeyi deneyeceklerini belirten Başkan Ertuğrul “Cenazeler dağın kuzey kısmında çok kötü bir yerdeler. Bu nedenle ulaşıp aşağı indirmek çok zor olacak. Bu konuda AFAD, UMKE ekiplerinin başı çektiği kurtarma ekipleri olarak gerekli programı yaptık. Şuan 4 bin 200 metredeyiz ve hazırlıklarımız tamam. Gece saatlerinde cenazelerini indirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

dag3.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.