CHP'den, "topuk kanı" kararını veren Kars hakimine suç duyurusu

CHP'den, "topuk kanı" kararını veren Kars hakimine suç duyurusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kars Aile Mahkemesi hakiminin "Yenidoğan Tarama Programı" kapsamında topuk kanı alınmasına ilişkin verdiği karara karşı Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) suç duyurusunda bulundu.

Şahbaz, suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra HSK önünde yaptığı açıklamada, yenidoğan bebeklerden alınan topuk kanıyla bazı hastalıkların erken teşhis edilebildiğini ve bu sayede çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli tedavilere başlanabildiğini vurguladı.

Erken tanının hayati önem taşıdığını belirten Şahbaz, "Bu test yapılmazsa çocuklar hayatlarını kaybedebilir, ömürleri kısalabilir ve geri dönüşü olmayan büyük hasarlar meydana gelebilir. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan bu program, çocukların geleceği için çok önemli," dedi.

Ancak Kars Aile Mahkemesi hakiminin, bu bilimsel uygulamaya karşı çıkarak "alternatif tıp uzmanı" olarak bilinen kişilerin iddialarını temel alarak bilim dışı, hukuka aykırı bir karar verdiğini ifade eden Şahbaz, bu kararın Anayasa Mahkemesi'nin bugüne kadar aldığı kararlarla da çeliştiğini ve çocuğun yüksek menfaatlerini gözetmediğini söyledi.

Şahbaz, bu kararın çocukların sağlığını tehlikeye attığını belirterek, "Bu nedenle bugün Kars Aile Mahkemesi hakimi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bilimsel veriler uzun çalışmalarla elde edilir ve sağlık alanındaki uygulamalar bu verilere dayanır. 'Alternatif tıp' diye bir şey yoktur; tıp vardır. Topuk kanı taraması, sağlıklı bireyler ve toplumlar için son derece kritik bir uygulamadır," diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.