DGS sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanacak?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, sınav sonuçlarının neden açıklanmadığı ve ne zaman açıklanacağı soruları gündemde yer alıyor.

İki yıllık önlisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen adayların katıldığı bu sınav, 30 Haziran Pazar günü gerçekleşmişti. Ancak sonuçların açıklanması beklenen tarihin geçmesine rağmen henüz bir duyuru yapılmadı. Peki, DGS sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanacak?

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan takvime göre, 2024 DGS sonuçlarının 14 Ağustos’ta açıklanması planlanmıştı. Ancak, bu tarihte sonuçlar erişime açılmadı. ÖSYM, sonuçların neden geciktiği konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, ÖSYM tarafından yapılan bir başka duyuruya göre, adayların eğitim bilgilerini 2 Eylül'e kadar kontrol edebilecekleri belirtilmişti. Bu doğrultuda, DGS sonuçlarının 2 Eylül'den sonra açıklanması bekleniyor.

Eğitim Bilgilerini Kontrol Süreci

ÖSYM, 2024-DGS değerlendirme işlemlerinde adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgilerini kullanıyor. Adayların, bu bilgileri Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden kontrol etmeleri gerekiyor. Eğitim bilgilerinde hata veya eksiklik olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları veya olacakları yükseköğretim kurumlarıyla iletişime geçerek, bilgilerini YÖKSİS üzerinden güncellemeleri gerekiyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından, DGS sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

DGS sonuçlarıyla ilgili yeni gelişmeler oldukça, ÖSYM'nin resmi duyuruları takip edilerek adaylara bilgi verilecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.