Erzurum İspir'de şölenlerle dolu panayır

Erzurum İspir'de şölenlerle dolu panayır
Erzurum'un İspir ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Tarihi İspir Panayırı" gösteri, belgesel ve konserlerle devam ediyor.

Erzurum İspir Hükümet Meydanı'nda gerçekleşen panayır, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, programda yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin İslam'ın Haçlıya ve küfre karşı kazandığı son zafer olduğunu söyledi.

Kahraman bir vatan evlatlarının sayesinde İspir’de bir araya geldiklerini ifade eden Coşkun, "İspir 'yaşasın Türkiye Cumhuriyeti devleti, var olsun Türk milleti' diyor. 30 Ağustos Zaferi Müslüman Türk'ün ayağa kalkması demektir. Bizler bugün saftayız. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her bir ferdi olarak ve büyük Türk milletinin her bir neferi olarak bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

aa-20240901-35538884-35538881-erzurumda-uluslararasi-tarihi-ispir-panayiri-etkinliklerle-devam-ediyor.jpg

Coşkun, tarihimizde meydana gelen 30 Ağustos Zaferi'ndeki düşmanla, hain darbe teşebbüsünün yapıldığı düşmanın aynı olduğuna işaret ederek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gayesi ve duruşu ne ise 15 Temmuz gecesi emperyal güçlere karşı duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bilge lider Devlet Bahçeli ile onun izinden yürüyenlerin duruşunun aynı olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğunca, "Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor" eseri sergilendi.

Şiirlerin okunması ve güreşçi Kenan Ege belgeseli gösterileriyle devam eden programda, Kültür Bakanlığı Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı'da programda sahne aldı.

Program sonunda Coşkun, sanatçılara plaketlerini takdim etti.

aa-20240901-35538884-35538880-erzurumda-uluslararasi-tarihi-ispir-panayiri-etkinliklerle-devam-ediyor.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.