Erzurum İsrail Saldırılarını Protesto Etti

Erzurum İsrail Saldırılarını Protesto Etti
İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları Erzurum'da protesto edildi.

Öğle namazının ardından Lala Mustafa Paşa Camii önünde Yakutiye Kent Meydanı'nda bir araya gelen grup, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte sloganlar atarak İsrail'e tepkilerini gösterdi. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla tepkilerini dile getiren protestocular, Filistin'e destek mesajları verdi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Mustafa Karataş, İsrail'in Filistin'de süregelen işgal ve katliamlarını sert bir dille eleştirdi. Karataş, son bir yılda İsrail'in uluslararası toplumun gözleri önünde yakın tarihin en büyük katliamlarından birini gerçekleştirdiğini vurguladı.

aw302368-02.jpg

Karataş, korkunç soykırıma rağmen siyonizme ve onlarca emperyalist devlete kahramanca direnenlere selam gönderdiklerini belirterek:

"Birinci yılına giren soykırımı lanetliyor, Gazze'de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi selamlıyoruz. Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Bütün olan bitenlere karşı dünya susuyor ama bizler susmayacağız. Kardeşlerimizin sesi ve soluğu olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.