Erzurum Türkiye'nin En Soğuk Bölgesi Oldu

Erzurum Türkiye'nin En Soğuk Bölgesi Oldu
Erzurum ve çevresinde kar yağışı, yüksek kesimlerden başlayarak yerleşim alanlarına doğru etkisini hissettirmeye başlarken, sıcaklıklar da hızla düşüş gösteriyor.

Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), 3 bin 170 metre yükseklikteki Konaklı Karakaya Tepeleri'nde, sıcaklığın -12,5 dereceye kadar düştüğünü kaydetti. Eylül ayından bu yana Türkiye'nin en soğuk bölgeleri arasında yer alan Erzurum, geniş yüzölçümü ve çeşitli iklimleri barındırmasıyla dikkat çekiyor. Şehirde, Yakutiye/Kırkgöze Dumlu’da sıcaklık -9,3 derece, İspir Ulutaş’ta -8,8 derece, Karayazı’da -6,6 derece ve Uzundere’de ise 1 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olacağı, öğle saatlerinden itibaren Ardahan’ın kuzey kesimleri ile Bayburt ve çevresinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiği belirtildi. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görülebileceği de uyarılar arasında. Uzmanlar azalan sıcaklıklar karşısında zirai don uyarısında bulunarak:

“Bölgemiz genelinde gelecek hafta ortasına kadar zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” dediler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.