Erzurum'da 112 Acil Sağlık Ekiplerine Çeşitli Eğitimler Verildi

Erzurum'da 112 Acil Sağlık Ekiplerine Çeşitli Eğitimler Verildi
Erzurum’da 112 Acil Sağlık ekiplerine yönelik gerçekleştirilen öfke kontrolü, stres yönetimi ve iş sağlığı ile güvenliği eğitim programı başarıyla tamamlandı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Furkan Soner Taş ve 112 Acil Sağlık çalışanları yer aldı. Program kapsamında, psikoterapist Yavuz Aktepe "öfke kontrolü ve stres yönetimi" üzerine eğitim verirken, iş yeri hekimi Zeynep Nur Karataş ve iş sağlığı güvenliği uzmanı Tuğçe Demir, kendi alanlarında bilgilendirmeler yaptı.

İl Ambulans Başhekimi Dr. Taş, eğitimlerin sağlık çalışanları için oldukça verimli geçtiğini ve iki gün süren programın başarıyla sonuçlandığını Anadolu Ajansı (AA) muhabirine belirtti.

aa-20241011-35890172-35890171-erzurumda-112-ekiplerine-ofke-kontrolu-ve-stres-yonetimi-egitimi-verildi.jpg

Personelin moral ve motivasyonunu artırmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Taş, "450'ye yakın personelle il genelinde 36 birimle çalışıyoruz. Günlük ortalama 500 ve 750 arasında vaka transferi gerçekleştiriyoruz. Ekipler yoğun tempoda çalışıyor, doğal olarak stres altında kalabiliyor, o açında bu eğitimler çok anlamlı ve önemli. Böylelikle çalışanlarımızın güvenliği, stres yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği konularında ilk eğitimlerini alarak çalışma hayatlarında farklı bir bakış açısı yakalamış oldu. Bu tür eğitim faaliyetleriyle sağlık profesyonelleri olma yolunda emin adımlar atılmış olacak." dedi.

Eğitimin ardından 112 Sağlık çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Taş, eğitime katılanlar ve destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.