Erzurum'da "Tarihi" Proje

Erzurum'da "Tarihi" Proje
Erzurum'da "Tabya'da Tarih" Projesi kapsamında öğrenciler Tarih dersini Kiremitlik Tabyası'nda İşledi.

Erzurum'da Palandöken Gençlik Merkezi tarafından hayata geçirilen "Tabya'da Tarih" projesi kapsamında, iki lisenin öğrencileri sıra dışı bir ders deneyimi yaşadı. Gençler, tarih derslerini Kiremitlik Tabyası'nda işleyerek hem teorik bilgilerini pekiştirdi hem de kentin tarihi atmosferini yakından tanıma fırsatı buldu.

aa-20241004-35821941-35821939-erzurumda-ogrenciler-tarih-dersini-kiremitlik-tabyasinda-isledi.jpg

Proje, Vali Mustafa Çiftçi'nin talimatıyla başlatılan "Erzurum-Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi" kapsamında gerçekleştiriliyor. 9 Temmuz'da yayımlanan emirle "Kültürel ve Doğal Miras Değerlerinin Korunması" başlığı altında, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda kentin savunmasında kilit rol oynayan 23 tarihi tabyanın sorumluluğu çeşitli kurum, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına devredildi. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilen Kiremitlik Tabyası, Palandöken Gençlik Merkezi'nin başlattığı bu anlamlı projeye ev sahipliği yaptı.

Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde ilk tarih derslerini tarihi mekânda işleyerek geçmişle bağ kurdu. Bu proje sayesinde gençler, sadece kitaplardan öğrendikleri tarihi bilgileri değil, aynı zamanda yaşadıkları coğrafyanın da kültürel mirasını daha derinlemesine keşfetme imkânı buldular.

aa-20241004-35821941-35821937-erzurumda-ogrenciler-tarih-dersini-kiremitlik-tabyasinda-isledi.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.