Fahiş fiyat uygulayanlar bu kez yandı

Fahiş fiyat uygulayanlar bu kez yandı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, stokçulukla ve fahiş fiyatla mücadelede önemli bir karar aldıklarını duyurdu.

Stokçuluk yapan firmalara yönelik sıkı denetimler ve ağır cezalar getirileceğini belirten Bolat, bir takvim yılı içinde üç defa stokçuluk yapan firmalara kapatma cezası uygulanacağını açıkladı.

Denetimler ve Cezalar

Bakan Bolat, fahiş fiyatla mücadelede kapsamlı denetimlerin sürdüğünü ve 81 bin işletme ile 580 bin ürünün incelendiğini belirtti. Denetimler sonucunda gerekli cezaların uygulandığını ve çimento ile hazır betonda indirimler sağlandığını ifade etti.

Cezalarda Artış

Rekabetin korunması kanunu, tüketicinin korunması kanunu, lisanslı depoculuk ve kooperatiflerle ilgili düzenlemelerde cezaların ciddi şekilde artırılacağını belirten Bolat, şu bilgileri paylaştı:

Fahiş fiyat uygulamalarında asgari ceza 10 bin liradan 100 bin liraya çıkarılıyor.

Fahiş fiyat üst ceza limiti 100 bin liradan 1 milyon liraya yükseltiliyor.

Stokçuluk cezaları Kanunda belirtilen 1 milyon TL, 12 milyon TL’ye çıkarılıyor. Yeniden değerlemelerle uygulanan 4.5 milyon TL’lik ceza, 12 milyon TL’ye yükseltiliyor. Asgari ceza da 1 milyon TL olacak.

Kapatma cezası Bir takvim yılı içinde üç defa stokçuluk yaptığı tespit edilen firmalara altı güne kadar kapatma cezası uygulanacak.

Bakan Bolat, bu düzenlemelerle fahiş fiyat uygulamaları ve stokçuluğun önüne geçmeyi hedeflediklerini ve tüketiciyi korumak adına kararlı adımlar atacaklarını vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.