Havalimanlarında yeni düzenleme: O Yolcular uçağa alınmayacak

Havalimanlarında yeni düzenleme: O Yolcular uçağa alınmayacak
AK Parti, TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni kanun teklifiyle havalimanlarında güvenlik tedbirlerini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, elle aramayı kabul etmeyen yolcuların uçağa alınmayacağı belirtiliyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz kalması durumunda, yolcuların ve eşyalarının elle aranacağını açıkladı.

Yeni Güvenlik Düzenlemeleri

AK Parti tarafından sunulan kanun teklifi, ulaşım sektöründe çeşitli düzenlemeler içeriyor. Abdullah Güler, bu düzenlemelerin temel amacının toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve ülke kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Havalimanlarında yapılacak güvenlik düzenlemelerine ilişkin detaylar ise şu şekilde:

Elle Arama Şartı: Havalimanı girişinde tüm yolcular cihazla aranacak. Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranması gerekecek. Bu aramayı kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak.

Güvenlik Personeli: Havacılık güvenliği ile sınırlı olmak üzere, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.

Para Cezaları ve Diğer Düzenlemeler

Kanun teklifi, havalimanlarındaki güvenlik düzenlemelerinin yanı sıra uçak içinde yaşanabilecek olumsuz durumlarla ilgili de yeni cezalar getiriyor:

Uçuş Sırasında Eylemler: Tehlikeli ve zorunlu durumlar dışında insan hayatını riske atacak eylemlerin cezası artırılıyor. Uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak ve keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin cezası 500 bin liraya kadar çıkacak.

Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri: Bakanlıkça belirlenen şartları sağlayamayan veya verilen süre içerisinde şartları yerine getiremeyen kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, ilgili sahada hizmet veremeyecek. Aykırı hareket edenlere ise 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak.

Uluslararası Anlaşmalara Uyumluluk

Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda elle aramayı kabul etmeyen yolcuların havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyeceği belirtilirken, bu durumda Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerinin geçerli olacağı vurgulandı.

Bu yeni düzenlemeler, hem havalimanlarındaki güvenlik tedbirlerini artırmayı hem de uçuş güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Yolcuların bu kurallara uyum sağlaması, sorunsuz ve güvenli bir seyahat deneyimi için önem taşıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.