Iğdır'da 13 Polisin Şehit Olduğu Bombalı Saldırıya İlişkin Önemli Gelişme

Iğdır'da 13 Polisin Şehit Olduğu Bombalı Saldırıya İlişkin Önemli Gelişme
Iğdır’da, 8 Eylül 2015 tarihinde 13 polisin şehit olduğu bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk’un da bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Dilucu Sınır Kapısı'nda 9 yıl önce görev yapan polisleri taşıyan midibüs ve ona eşlik eden koruma aracının geçişi sırasında, PKK’lı teröristler tarafından uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 13 polis şehit olmuştu. Olayla ilgili olarak Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, 10 Ekim’de düzenlenen operasyonla biri İstanbul’da olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk ile birlikte gözaltına alınan 7 kişi, jandarma ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde, emniyet binasında “Vatan size minnettardır” yazısı ve şehit olan 13 polisin fotoğraflarının bulunduğu bölümün önünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. İstanbul’da yakalanan diğer şüpheli ise Büyükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

aa-20241012-35896829-35896827-igdirda-13-polisin-sehit-oldugu-bombali-saldiriyla-ilgili-8-supheli-adliyede.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.