Kars'ta "Bilim Şenliği" Coşkuyla Başladı

Kars'ta "Bilim Şenliği" Coşkuyla Başladı
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, TÜBİTAK 4007 Destek Programı çerçevesinde "Sarıkamış Kristal Karlar Diyarında STEAM Bilim Şenliği" gerçekleştirildi.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Sarıkamış Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, Sarıkamış Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Şenlik kapsamında, bir bilim söyleşisi, iki sergi, iki gözlem etkinliği ve 26 farklı atölye yer aldı. Etkinliğe, Kafkas Üniversitesi'nden akademisyenler, çeşitli illerin bilim ve sanat merkezlerinden gelen uzmanlar, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğretmenler katıldı. Öğretmenler, öğrencilere bilimi sevdirmek ve bilimle tanıştırmak için bir araya geldi.

aa-20241011-35883940-35883937-karsta-bilim-senligi-basladi.jpg

Üç gün sürecek olan bu bilim şenliği, anaokulundan liseye kadar farklı seviyelerde yaklaşık 5 bin 600 öğrenciye hitap edecek. Amaç; öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik (STEAM) alanlarında farkındalık kazandırmak. Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Bilimin önemine vurgu yapan Aslantatar:

"Çocuklarımızın okulların dışında pratik bir şekilde eğitim alabilmeleri çok önemli. Gerek uzay ve diğer bilim dallarıyla ilgili çocuklarımızın bilgi sahibi olmaları, ilerleyen dönemde kendi ilgi alanlarını oluşturmada çalışmalarımız devam ediyor. Çok güzel bir etkinlik düzenlendi. Farklı illerden katılımcılar hocalarımız mevcut. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum hayırlara vesile olsun diyorum" dedi.

Belediye Başkanı Serdar Kılıç: "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilimle buluşturmanın mutluğu içerisindeyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah gençlerimize çocuklarımıza faydalı olur" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya ise Kars tarihinde daha önce yapılmamış alanların olduğu bilim şenliğinin başladığını belirterek: "Burada öğrencilerimizin heyecanını görüyoruz. Üç gün sürecek şenlikten yaklaşık 5 bin 600 öğrencimiz faydalanacaktır. Bundan sonraki süreçte de projelerimiz devam edecektir. İl ve ilçe bazında ilkleri gerçekleştirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

aa-20241011-35883940-35883935-karsta-bilim-senligi-basladi.jpg

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, şenliğe katılan çocuklara ormanların önemi ve fidan dikimi hakkında bilgilendirme yaptı. Sarıkamış Doğa Koruma Milli Parklar ekibi ise Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden getirilen doldurulmuş kurt ve vaşak örneklerini sergileyerek, foto kapanlarla kaydedilen yaban hayatı görüntülerini paylaştı. Ayrıca, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün gezici kütüphanesi öğrencilere tanıtıldı.

aa-20241011-35883940-35883933-karsta-bilim-senligi-basladi.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.