Katar takımı Al-Mesaimeer'in sezon hazırlığı için tercihi Erzurum old

Katar takımı Al-Mesaimeer'in sezon hazırlığı için tercihi Erzurum old
Katar futbol kulübü Al-Mesaimeer, yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'un Palandöken Dağı'ndaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sürdürüyor.

Erzurum’un şehir merkezine yakınlığı, konaklama olanakları ve saha koşulları nedeniyle Süper Lig ve 1. Lig takımları başta olmak üzere birçok futbol kulübü tarafından tercih edilen bu kamp merkezi, son yıllarda yabancı takımların da gözdesi haline geldi.

Bu sezon, Türkiye'deki takımların yanı sıra Azerbaycan’dan Sabail, Araz-Nahçıvan ve Neftçi Bakü gibi ekiplerin yanı sıra Suudi Arabistan’dan Al-Orobah da burada kamp yaptı. Şu anda ise Katar temsilcisi Al-Mesaimeer, hazırlıklarını bu merkezde sürdürüyor.

Palandöken Dağı’nın eteklerinde yer alan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yüksek rakımı, serin iklimi, konaklama imkanları ve modern tesisleriyle yerli ve yabancı futbol takımlarını cezbediyor.

"Erzurum, Kamp İçin İdeal Bir Şehir"

Al-Mesaimeer takımının heyet başkanı Mohamed AlMana, Erzurum'da kamp yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Erzurum, sakin ve güzel bir şehir. Kamp için ideal bir yer. Otelimiz çok iyi, antrenman sahaları da harika. Her şey mükemmel." dedi.

AlMana, takım olarak önemli hedeflerinin olduğunu ve yeni sezon için güçlü transferler yaptıklarını belirtti. Doha'ya döndüklerinde belirledikleri hedeflere ulaşmak için çalışacaklarını ekledi. AlMana ayrıca, gelecek yıllarda da Erzurum'u kamp yeri olarak tercih edeceklerini söyledi.

Takımın İtalyan teknik direktörü Giovanni Tedesco ise İtalya liglerinde edindiği tecrübeyi takımına aktarmaya çalıştığını belirtti. Erzurum’daki otel ve kamp merkezinden oldukça memnun kaldıklarını vurgulayan Tedesco, "Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, güç depolamak için ideal bir yer. Çok ciddi transferler yaptık ve güçlü bir takım kurduk. İhtiyaç halinde yeni transferler de yapabiliriz. Takımdaki tüm futbolculara güveniyoruz, hepsi bizim için çok değerli. Buradaki verimli çalışmamızın ardından iyi sonuçlar almayı ve seneye tekrar burada olmayı hedefliyoruz." dedi.

"Ligde Ciddi Hedeflerimiz Var, Bu Yüzden Yoğun Çalışıyoruz"

Eski Trabzonsporlu golcü Benik Afobe, kamp merkezinin alternatif sahalarla donatılmış olmasının avantajlarına değinerek, "Çok zorlu bir kamp süreci geçiriyoruz çünkü ligde büyük hedeflerimiz var. Bu nedenle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İki haftadır buradayız ve tüm ekip çok iyi durumda. Ortama adaptasyonumuz da gayet başarılı. Ayrıca Trabzon’a yakın olmak beni heyecanlandırıyor, onların da başarılı olmasını diliyorum. Trabzonspor’a, taraftarlarına ve sportif direktör Emrah Tok’a selamlarımı gönderiyorum." diye konuştu.

Erzurum’a yabancı takımları getiren şirketin yetkililerinden Funda Öztürk ise Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin futbol takımları için çok önemli bir kamp alanı olduğunun altını çizdi. Özellikle yurt dışından kamplar organize eden acentelerin, bu merkezin önemini göstermek için çaba sarf ettiğini belirten Öztürk, "Yurt içindeki takımlar bu merkezin değerini biliyor ve ciddi ekipler burada kamp yapıyor. İlk defa bir Katar takımını Erzurum’a getirdik. Yurt dışından daha fazla takım getirebilmek için uluslararası hava ulaşımının rahatlatılması ve doğrudan uçuş imkânlarının artırılması gerekiyor. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Konaklama konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Bu takımların burada kamp yapması, şehrin ekonomisine, turizmine ve spor turizmine ciddi katkılar sağlıyor." dedi.

Öztürk, son olarak, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin doğası, havası ve sunduğu alternatif sahalarla sporcular için ideal bir yer olduğunu ve buraya daha fazla yabancı takım getirmeyi hedeflediklerini ekledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.