Kızılay Ağrı Şubesi'nden Köy Okullarına Destek Ziyareti

Kızılay Ağrı Şubesi'nden Köy Okullarına Destek Ziyareti
Kızılay Ağrı Şubesi, okulların açılmasıyla birlikte köylere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Kızılay Ağrı Şubesi, okulların açılmasıyla birlikte köylere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Yakınca Köyü okuluna gelen Kızılay gönüllüleri, okul sahasında çeşitli oyunlar sergileyerek öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Çocuklar, Kızılay gönüllüleriyle birlikte şarkılar söyleyip oyunlar oynarken, aynı zamanda sosyalleşme fırsatı da buldu. Bu etkinliklerde çocukların moralleri yükselirken, sosyal yetenekleri de gelişiyor.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Kızılay'ın misyonunu anlatarak, ilk yardımın ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine değindi. Tatlı, deprem anında yapılması gerekenleri paylaşarak, bir tatbikat gerçekleştirdi. Bu uygulamalı eğitim, deprem anında nasıl güvenli davranışlar sergilemeleri konusunda öğrenciler fikir sahibi oldular. Kızılay'ın Ağrı'da gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Tatlı, toplumsal dayanışmanın güçlendirildiğini vurguladı.

kiz.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Orhan Tatlı, Kızılay'ın "Gülümse" projesi kapsamında kapsamlı diş bakımı ve diş macunu da hediye ettiklerini belirterek, “Eczacı Mehmet Taha Akpolat ise ağız ve diş sağlığının gelişimini anlatarak, doğru diş fırçalama yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi. Akpolat, çocukların ağız sağlığı konusunda bilinçlendirilmesinin, ilerleyen yaşlarda diş sağlığı sorunlarının önleneceğine dikkat çekti. Kızılay'ın okullarını ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, Kızılay ekibini tekrar okullarına davet ettiler” dedi.

kiz2.jpeg

kiz3.jpeg

kiz3-001.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.