Kripto sert düştü

Kripto sert düştü
Kripto para piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesi satışların hızlanmasına neden oldu. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto varlıklarında belirgin bir düşüş gözlendi.

Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 4'ün üzerinde bir düşüş yaşayarak 60 bin 700 dolara kadar geriledi. Ethereum ise değer kaybını yüzde 6'nın üzerine çıkararak 3 bin doların altını test etti.

Bitcoin, 16.25 itibarıyla 61 bin 125 dolar civarında işlem görürken, Ethereum ise aynı dakikalarda 3 bin doların biraz üzerinde alıcı buldu. Bu düşüşler, kripto para piyasalarında endişe ve belirsizliklerin artmasına neden oldu.

Fed'in ertelenen faiz indirimi beklentilerinin piyasalarda satışı tetiklediği belirtiliyor. Özellikle küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve merkez bankasının politika değişikliklerine yönelik beklentiler, kripto paraların fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Analistler, kripto para piyasasındaki bu düşüşlerin geçici olduğunu ve piyasaların kısa sürede toparlanabileceğini belirtiyorlar. Ancak, yatırımcılar bu tür dalgalanmaların risklerini göz önünde bulundurarak yatırım stratejilerini güncellemeye devam ediyorlar.

Kripto para piyasalarındaki bu son düşüşler, yatırımcıları daha dikkatli olmaya ve piyasaları yakından takip etmeye yönlendiriyor. Özellikle Fed'in faiz kararı gibi önemli gelişmeler, kripto paraların geleceği üzerinde etkili olmaya devam edecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.