KYK burs başvuruları ne zaman?

KYK burs başvuruları ne zaman?
2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları, üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler arasında büyük bir merak konusu haline geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından her yıl sağlanan bu burs ve kredi imkanları, öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla sunuluyor. Üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasına kısa bir süre kala, öğrenciler bu yılki KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

KYK Burs/Kredi Başvuruları Ne Zaman?

Geçtiğimiz eğitim döneminde KYK burs ve kredi başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da benzer şekilde, ÖSYM tarafından yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayı içerisinde başvuruların alınması bekleniyor. GSB veya KYK tarafından resmi bir açıklama yapıldığında, başvuru tarihleri kesinleşecek ve kamuoyuna duyurulacak.

KYK Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl belirlenen tarihler arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru sürecinde öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep ediliyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle doğrulanıyor. Başvurular sonucunda, bütçe durumu ve mevzuata uygunluk çerçevesinde belirli sayıda öğrenciye burs sağlanıyor, diğer öğrencilere ise öğrenim kredisi imkanı sunuluyor.

Öncelikli Olarak Burs Alacak Öğrenciler

Bazı öğrenciler, belirli durumlar nedeniyle KYK bursu konusunda öncelik sahibi oluyor. Bunlar arasında şehit ve gazi çocukları, %40 ve üzerinde engelli olanlar, anne ve babası vefat etmiş olanlar, Yetiştirme Yurtlarında barınarak eğitimini tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve amatör milli sporcular yer alıyor.

KYK burs ve kredi başvurularıyla ilgili yeni gelişmeler oldukça, resmi duyurular doğrultusunda bilgi verilecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.