Muş'ta yeni eğitim öğretim yılı başladı

Muş'ta yeni eğitim öğretim yılı başladı
Muş'ta, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla programlar düzenlendi.

Muş'ta da 716 okulda 109 bin 163 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Prof. Dr. Vahit Özmen İlkokulu bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyledi.

Kentte eğitimdeki kalitenin üst seviyelere çıktığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"Muş'ta Türkiye birincileri ve uzayda deneyi yapılan projelere imza atan gençleri yetiştiriyoruz. Her yıl Türkiye'nin saygın üniversitelerine gönderdiğimiz öğrencilerimizin sayısında ciddi bir artış oluyor. Bu anlamda biz de her fırsatta çocuklarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Geleceğin güçlü Türkiye'sine katkı sunmak için mutlaka çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmesini ve kendilerine eğitimi öncelikli hedef olarak koymalarını istiyoruz. Eğitim öğretim sezonuna güçlü bir şekilde giriyoruz."

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç'ın da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptığı programda, öğrenciler şiir okudu, gösteriler sahneledi.

Vali Çakır'ın temsili olarak ilk ders zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına alındı.

Programa, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Muş Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Karlı, Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Nevin Özmen, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.