Ramazan Bayramı'nda teşrik tekbiri getirilir mi?

Ramazan Bayramı'nda teşrik tekbiri getirilir mi?
Ramazan Bayramı'nda teşrik tekbiri getirilip getirilmeyeceği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

Genel olarak teşrik tekbirleri, Kurban Bayramı'nda farz namazların ardından getirilir. Ancak bazı fıkıh alimleri, Ramazan Bayramı'nda da teşrik tekbirleri getirilebileceğini belirtmektedir.

Teşrik tekbirleri, bayramın birinci günü olan arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, her farz namazın ardından getirilen özel tekbirlerdir. Bazı Hanefi alimlere göre, Ramazan Bayramı'nda da teşrik tekbirleri getirilmesinde sakınca görülmemektedir.

Hz. Peygamber'in uygulamasına dayanarak, bu tekbirlerin farz namazların ardından getirilmesi önerilmektedir. Özellikle Hanefi mezhebine göre, arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar her farz namazın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın-erkek her Müslüman için vacip kabul edilmektedir.

Bu açıdan bakıldığında, Ramazan Bayramı'nda da teşrik tekbiri getirmenin bir sakıncası bulunmamaktadır. Ancak bu konuda farklı mezheplere veya alimlerin görüşlerine de rastlanabilir. Önemli olan, bireyin kendi mezhebi veya inancına uygun olarak hareket etmesidir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.