Vali Koç: “Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür”

Vali Koç: “Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür”
Ağrı Valisi Mustafa Koç, gazilerin vatan sevgisinin ve kahramanlık destanlarının simgeleri olduğunu belirterek, “Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, gazilerin vatan sevgisinin ve kahramanlık destanlarının simgeleri olduğunu belirterek, “Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür” dedi.

Ağrı’da sabah saatlerinde Abide Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan Gaziler Günü programı, değişik etkinliklerle devam etti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Vali Mustafa Koç, beraberindeki 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, şehit yakınları, gazilerimiz, il protokolü ile Hava Şehitleri Anıtı’na karanfil bırakarak, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi andı.

11.jpg

Vali Mustafa Koç, daha sonra beraberindekilerle 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen "Kahramanlarla Yürüyoruz" temalı yürüyüşe katıldı. Burada bir açıklama yapan Vali Koç, “Gazilerimizle omuz omuza yürüyerek, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanlarının simgeleri olan gazilerimize olan minnet duygumuz güçlü bir şekilde dile getirdik. Kahraman gazilerimiz; onurumuz, gururumuzdur” dedi.

12.jpg

Vali Mustafa Koç, daha sonra beraberindeki 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, gaziler ve il protokolüyle Gaziler Günü programları kapsamında düzenlenen “Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla" temalı spor etkinliklerine katıldı. Vali Koç, burada gazilerle beraber; masa tenisi, floor curling, dart gibi spor etkinliklerine katılarak onlarla keyifli ve anlamlı anlar paylaştı.

vali2.jpeg

Vali Mustafa Koç, daha sonra şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katılımıyla Merkez Camii'nde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz için düzenlenen "Mevlid Programı"na katıldı. Vali Koç, buradaki programın ardından da şehit aileleri, gaziler ve il protokolünün katılımıyla hürriyet ve bağımsızlık sevdasının canlı temsilcileri gaziler onuruna düzenlenen yemek programında katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Koç, "Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan her türlü saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum. Ne mutlu ki bu topraklarda, vatanı ve milleti uğruna canını ortaya koyan kahramanlar var" dedi.

vali.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.