Tarihi Bayazıt Camii Dimdik Ayakta

Tarihi Bayazıt Camii Dimdik Ayakta
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi Şafi Camii (Eski Bayazıt Camii), yıllara meydan okuyarak ayakta kalmaya devam ediyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi Bayazıt Camii, yıllara meydan okuyarak ayakta kalmaya devam ediyor. Cami, mimari özellikleri ve tarihi dokusuyla bölgenin önemli kültürel miraslarından biri olarak kabul ediliyor.

Bayazıt Camii'nin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, bölgedeki tarihi eserler arasında önemli bir yere sahip olduğu biliniyor. Cami, Osmanlı döneminden kalma mimari detaylarıyla dikkat çekiyor ve ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yapma fırsatı sunuyor.

Doğubayazıt İlçesi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Ağrı’nın önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Bayazıt Camii ise bu zenginliğin önemli bir sembolü olarak yerel halk ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

tar2.jpeg

İstanbul’dan Doğu turuna çıktılarını belirten Azra Özmen adlı vatandaş, ilk defa geldiği Doğubayazıt’ı çok beğendiğini söyledi. Tarihi mekânların kendisini çok etkilediğini belirten Özmen “Bu yapıların bugüne kadar bu şekilde gelmesi bile çok ama çok önemli. Buraları gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum. Herkesin bu yapıları görmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

tar1-001.jpeg

tar3.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.