Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden 11 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden 11 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) 11 akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeyi başardı.

Yüzde 2’lik dilime giren isimlerin sıralandığı 2023 verilerini içeren son liste; bilimsel, teknik ve tıbbi yayınlarda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevıer tarafından yayımlandı.Bilim insanlarının sıralaması, bilimsel etki endeksi olarak bilinen bir kompozit gösterge kullanılarak, makalelerin atıf oranları, yazar sıralaması ve sayısı gibi kriterler dikkate alınarak gerçekleştirildi. Araştırmada, h-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi önemli metrikler değerlendirildi.

Van YYÜ’den listeye adını yazdıran akademisyenler arasında şu isimler yer alıyor: Prof. Dr. Halil Durak (Kimya, Van Sağlık Hizmetleri MYO), Prof. Dr. Cemil Tunç (Matematik, Fen Fakültesi), Prof. Dr. Soner Güler (Mühendislik, Mühendislik Fakültesi), Prof. Dr. Nahit Aktaş (Polimer, Mühendislik Fakültesi), Prof. Dr. Yavuz Yardım (Eczacılık, Eczacılık Fakültesi), Prof. Dr. Murat Kayrı (Eğitim, Eğitim Fakültesi), Doç. Dr. Doğan Çelik (Elektrik Elektronik, Mühendislik Fakültesi), Doç. Dr. Murat Canayaz (Bilgisayar, Mühendislik Fakültesi), Doç. Dr. Osman Tunç (Matematik, Başkale MYO), Doç. Dr. Mehmet Berköz (Eczacılık, Eczacılık Fakültesi) ve Dr. Ramin Rajabioun (Elektrik Elektronik).

20241014aw308021-0-001.jpg

20241014aw308021-1.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.