Van'da Kaybolan Rojin İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Van'da Kaybolan Rojin İçin Arama Çalışmaları Sürüyor
Van'da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 14 gün geçmesine rağmen arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan Kabaiş, 27 Eylül'de arkadaşlarına sahilde çakıl taşı toplamak istediğini söyleyerek ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Daha önce sahil kenarında Kabaiş’in cep telefonu ve kulaklığı bulunmuştu. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği, Su Altı Grup Amirliği ile AFAD dalgıç ekipleri tarafından Van Gölü'nde su altı görüntüleme cihazları yardımıyla arama çalışmaları başlatıldı.

Kıyıda ise özel eğitimli dedektör ve kadavra köpekleri, Diyarbakır ve Erzurum'dan getirilen ekiplerle birlikte metruk yapılar, sazlıklar ve sahile yakın yerleşim yerlerinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

aa-20241011-35885490-35885475-vanda-kaybolan-universite-ogrencisini-arama-calismalari-devam-ediyor.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün sosyal medya üzerinden Kabaiş’e ait bir başörtüsünün bulunduğunu açıklamıştı. Bu gelişme üzerine ekipler, başörtüsünün bulunduğu bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bugün de göl çevresindeki yerleşim alanlarında araştırmalar devam ederken, Bardakçı Mahallesi yakınlarında bir kıyafet bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, kıyafeti incelenmek üzere muhafaza altına aldı.

Kabaiş’in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının sürdüğü bölgede umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

aa-20241011-35885490-35885481-vanda-kaybolan-universite-ogrencisini-arama-calismalari-devam-ediyor.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.