Van'da Kaybolan Rojin'i Arama Çalışmalarına Van Valisi'de Katıldı

Van'da Kaybolan Rojin'i Arama Çalışmalarına Van Valisi'de Katıldı
Van Valisi Ozan Balcı, kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in arandığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş ve yakınlarıyla görüşerek aileye destek oldu.

Van'da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları, 16. gününde de aralıksız devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan Kabaiş, 27 Eylül'de arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyerek ayrılmıştı. O tarihten bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş’i arama çalışmaları, Van Valiliği'nin koordinasyonunda hem gölde hem de kıyı bölgelerinde sürdürülüyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği, Su Altı Grup Amirliği ve AFAD’ın dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazlarıyla gölün derinliklerini titizlikle tarıyor. Aramalarda, Çanakkale ve Samsun'dan getirilen daha gelişmiş yandan taramalı sonar cihazları da kullanılıyor.

Kıyı bölgelerinde ise helikopter, dron ve özel eğitimli köpeklerle Bardakçı Mahallesi'ndeki metruk yapılar, sazlık alanlar ve çevredeki yerleşim yerleri detaylı olarak inceleniyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ekim'de sosyal medya hesabından Kabaiş'e ait başörtüsünün bulunduğunu açıklamıştı. Ekipler, bu bölgeyi de sürekli kontrol altında tutuyor.Kabaiş'in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının yapıldığı bölgede endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Van Valisi Ozan Balcı da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, çalışmalara dair ekiplerden bilgi aldı. Baba Nizamettin Kabaiş ve ailesiyle görüşen Balcı, geçmiş olsun dileklerini ileterek ailenin acısını paylaştı. Arama çalışmalarına, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu da eşlik etti.

aa-20241013-35900918-35900914-vanda-kaybolan-universite-ogrencisini-arama-calismalari-16nci-gununde.jpg

aa-20241013-35900918-35900917-vanda-kaybolan-universite-ogrencisini-arama-calismalari-16nci-gununde.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.