Ağrı Gençlik Merkezi'ndeki Ücretsiz Gitar Kursuna Yoğun İlgi

Ağrı Gençlik Merkezi'ndeki Ücretsiz Gitar Kursuna Yoğun İlgi
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gençlik merkezlerinde açılan ve uzman eğitmenler tarafından verilen ücretsiz gitar kursu, büyük ilgi görüyor.

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ağrı Gençlik Merkezi’nin düzenlediği kurslar, gençler ve çocuklar tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Resim, gitar, piyano, tezhip, el sanatları, bağlama, ney, İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça gibi çeşitli branşlarda düzenlenen ücretsiz kurslar, katılımcılar için önemli bir fırsat sunuyor.

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ücretsiz kurslar, Ağrı Atalay Caddesi, Fırat Mahallesi'nde konumlanan Ağrı Gençlik Merkezi'nde büyük ilgiyle karşılanıyor. Hafta içi ve hafta sonu düzenlenen kültürel ve sportif faaliyetlerle gençler, boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendiriyor. Bu yıl yaklaşık 1200 ila 1300 kişinin kurslara kayıt olduğu gençlik merkezinde özellikle gitar kursu, öğrencilere hem müzik eğitimi sağlıyor hem de sosyalleşme imkânı sunuyor. Ücretsiz olan gitar kursunda, öğrenciler kısa süre içinde gitar çalmayı öğrenme fırsatı buluyor. Üniversitenin yeni açılmasıyla birlikte kursa katılmak isteyen öğrenciler Ağrı Gençlik Merkezi’ne müracaat ediyor. Yakın zamanda faaliyetine devam edecek olan piyano kursu da öğrenci kayıtlarına başlıyor.

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-38-55-4.jpeg

Kursa gösterilen yoğun ilgiye dikkat çeken müzik öğretmeni Samet Erdoğmuş, kursun tamamen ücretsiz olduğunu belirterek şunları belirtti:

“Haftanın beş günü, günde dört saat gitar eğitimi veriyoruz. 20 öğrencimize haftanın beş günü gitar öğretiyoruz. Gençlik merkezlerinde verilen tüm kurslar ücretsizdir. Gitarı olmayan öğrencilerimize ise gençlik merkezi olarak gitar temin ediyoruz. Hafta içi her gün 16.00-19.00 saatleri arasında derslerimiz devam ediyor. Şu an için gitar kursumuz; Salı, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermekte. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra farklı meslek gruplarından kişiler de kursa katılım gösteriyor. Öğrencilerin seviyelerine göre sınıflar oluşturuyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-38-55-1.jpeg

Kursun en genç katılımcılarından biri olan lise öğrencisi Onur Ege Mağal, boş zamanlarını gitar kursunda değerlendiriyor. Lise 11’inci sınıf öğrencisi olan Mağal, kurs sayesinde sosyalleşme imkânı bulduğunu ifade ederek:

“Hafta sonları gitar eğitimi alarak boş vakitlerimi değerlendirmek istiyorum. Bu kurslar, hem sosyal çevremizi genişletiyor hem de ileride gitar öğretmeni olma hayalimizi gerçekleştirmemize yardımcı olabilir. Ağrı’da böyle ücretsiz kursların olduğunu bilmek beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-38-55-3.jpeg

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-38-55-2.jpeg

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-38-55.jpeg

whatsapp-image-2024-10-06-at-13-38-52.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.