Ağrı’da Düğün Salonları Hareketli Bir Sezon Yaşıyor

Ağrı’da Düğün Salonları Hareketli Bir Sezon Yaşıyor
Ağrı’da 2024 yılı itibarıyla düğün organizasyonu, çiftlerin en büyük harcama kalemlerinden birini oluşturuyor. Düğün salonu fiyatları 40 bin ve 50 bin TL arasında değişiklik gösterirken, yemekli düğünler ise bütçeyi daha da zorlayabiliyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Hatemoğlu Düğün Salonu işletmecisi Numan Arslan, düğün masraflarının hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ikiye ayrıldığını belirterek, “Hafta içi düğünler daha az tercih edildiği için fiyatlar daha uygun. Ancak, hafta sonu düğün yapmak isteyenler için fiyatlar daha yüksek olabiliyor. Yemekli düğünler ise ekstra bir maliyet doğuruyor ve kesenin ağzını açmayı gerektiriyor” dedi.

whatsapp-image-2024-09-17-at-11-11-41.jpeg

2024 yaz dönemi boyunca hafta sonları salonun yüzde 80 dolu olduğunu belirten Arslan, hafta içi düğünlerde ise yüzde 40 doluluk oranına ulaştıklarını söyledi. Arslan, “Ağrı’da düğün salonları yaz boyunca dolup taşarken, okulların açılmasıyla birlikte hareketlilik azalmaya başladı. Hatemoğlu Düğün Salonu’nda bu yıl ortalama 80 düğün gerçekleştirildi. Yemekli düğünler Ağrı halkı tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Menü genellikle kavurma, pilav ve salatadan oluştu. Yemeksiz düğünler bir seçenek olarak tercih edilse de yemekli düğünler ön planda kalmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-09-17-at-11-11-41-2.jpeg

Numan Arslan, 2024 düğün sezonunda her şey dahil paket fiyatının 40 bin TL olduğunu, bu paketin salon, yemek hizmeti ve orkestra dahil olduğunu söyledi. Müşterilerinden cüzi miktarda kaparo talep ettiklerini ve düğün ertelemeleri dışında iptal veya erteleme yapmadıklarını vurgulayan Arslan, “Düğünlerde ekstra yemek ücreti de alınabiliyor; özellikle büyük davetlerde kişi sayısı arttığında bu ek ücret devreye giriyor. Hatemoğlu Düğün Salonu olarak 2025 yılı için şimdiden rezervasyon talepleri almaya başladık. Bu durumdan memnunuz. Salonu daha modern ve ferah bir görünüme kavuşturmak adına yenilikler de yapacağız. Gelin ve damat köşesi, gelin dinlenme odası, misafir masaları ve garson ekibi için değişiklikler planlıyoruz. Ayrıca salonun otoparkı ve merkezi konumu da misafirler için önemli avantajlar sağlıyor” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-09-17-at-11-11-41-3.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.