Ağrı’nın Gurbetçileri Geldi

Ağrı’nın Gurbetçileri Geldi
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Avrupa'da yaşayan Ağrılılar, sıla-i rahim kapsamında Ağrı'ya dönüş yapıyorlar.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Avrupa'da yaşayan Ağrılılar, sıla-i rahim kapsamında Ağrı'ya dönüş yapıyorlar. Uzun bir süredir ayrı kaldıkları memleketlerine gelen Ağrılılar, yaz tatilini geçirmek ve yakınlarıyla bir araya gelmek için bu fırsatı değerlendiriyorlar.

Avrupa'da iş, eğitim veya yaşam sebepleriyle bulunan Ağrılıların büyük bir kısmı, yaz aylarında köylerine veya şehirlerine geri dönerek nostaljik anılarını tazelemek ve köklerine dönmek istiyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yılda yaz ayının gelmesi ile birlikte Ağrı’nın Cadde ve sokakları birbirinden lüks yabancı otomobillerle doldu.

gurbet3.jpeg

Yaz tatilini memleketlerinde geçiren Ağrılılar, aile büyükleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, geleneksel aktivitelerle de vakit geçirme fırsatı buluyorlar.

Avrupa'dan gelen Ağrılılar, sıla-i rahim vesilesiyle hem yakınlarını ziyaret etmenin keyfini çıkarıyorlar hem de memleketlerindeki değişimleri yakından takip etme fırsatı buluyorlar.

Her yıl yaz aylarında Almanya’dan Ağrı’ya gelmeye çalıştığını belirten Erhan Tekin adlı gurbetçi “Ne olursa olsun insan memleketini özlüyor. Bu yüzden yaz aylarını dört gözle bekliyoruz. Memleket özlemi hiçbir şeye benzemiyor. Bu nedenle yıllık izinlerimizi burada geçiriyor. Aile, akraba ve dost ziyaretleri ile doyulmaz günler geçiyor. Bu yılda nasip oldu geldik” ifadelerini kullandı.

gurbet.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.