Arpa Coin Nedir?

Arpa Coin Nedir?
ARPA coin nedir, nasıl alınır? ARPA chain kaç dolar/TL?

ARPA Coin: Gizlilik Odaklı Bir Kripto Para

ARPA Coin, kripto para piyasalarında giderek daha fazla dikkat çekiyor. Özellikle ABD'nin önde gelen kripto para borsası Coinbase'de listelenmesiyle birlikte ARPA Coin'in değeri ve popülaritesi artıyor. Ancak, pek çok kişi hala ARPA Chain'in ne olduğunu ve değerinin kaç dolar veya TL olduğunu merak ediyor.

ARPA Coin'un Değer Durumu

ARPA Coin, günümüzde 0,17431 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Türk lirası cinsinden değeri ise 1,62 Türk Lirası olarak ölçülüyor. Ancak, kripto para piyasalarındaki dalgalanmalar nedeniyle bu değerler sürekli olarak değişebilir.

ARPA Chain (Coin) Nedir?

ARPA, çok taraflı hesaplama ("MPC") teknolojisiyle gizliliği koruyan hesaplama için blok zinciri tabanlı bir çözümdür. 2018 yılında kurulan ARPA'nın amacı, veri yardımcı programını mülkiyetten ayırmak ve veri kiralamayı mümkün kılmaktır. MPC protokolü sayesinde ARPA, veri gizliliğini korurken birden fazla varlık arasında veri işbirliği yapmayı sağlar.

ARPA tokeni, Ethereum ağında çalışır ve hesaplama maliyeti, veri ve model kullanım ücreti, güvenlik teminatı, topluluk yönetimi gibi çeşitli kullanım durumlarını kapsar. Geliştiriciler, ARPA ağı üzerinde gizliliği koruyan dApp'ler oluşturabilir ve bu teknolojiyi kullanarak çeşitli alanlarda uygulamalar geliştirebilirler, örneğin kredi dolandırıcılığı önleme, güvenli veri cüzdanı ve ortak yapay zeka modeli eğitimi gibi. ARPA ağını kullanan kurumlar, verileri paylaşarak işbirliği yapabilirler, ancak bunu yaparken gizliliği koruyabilirler.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.