Malazgirt'te Çiftçilere Destek Adına Toplantı Düzenlendi

Malazgirt'te Çiftçilere Destek Adına Toplantı Düzenlendi
Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen "IPARD III Programı 2021-2027 Toplantısı"nda, çiftçilere yönelik hibe destekleri ve tarımsal kalkınma stratejileri ele alındı.

Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, ilçede tarım ve hayvancılığı geliştirmek için sağlanacak hibe destekleri ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması masaya yatırıldı. Ayrıca yenilikçi teknolojilerin tarıma entegrasyonu ve çiftçilerin yeni projelere katılımını kolaylaştıracak stratejiler değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Bünyamin Süne, IPARD III Programı’nın sürdürülebilir tarımı teşvik ederek çiftçilerin ekonomik gücünü artıracağını belirtti. Ayrıca, kırsal kalkınma projelerine sağlanacak finansman desteğinin büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selçuk Özcan ise programın, yerel projelerin gelişmesine ve büyümesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç da sunulan bu hibe fırsatlarının kırsal bölgelerde kalkınmayı hızlandıracağına dikkat çekti.

Toplantıya ayrıca İl Meclis Üyesi Sait Yıldırım, Malazgirt Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Muhsin Özkahraman, çiftçiler ve muhtarlar katıldı.

aa-20241014-35911467-35911465-malazgirtte-ipard-iii-programi-20212027-toplantisi-duzenlendi.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.