Meteoroloji Uyardı, Ağrılılar Çözümü Balık Gölü’nde Buldu

Meteoroloji Uyardı, Ağrılılar Çözümü Balık Gölü’nde Buldu
Meteorolojinin hava sıcaklıklarının bu hafta 4 ila 8 derece arasında artacağını duyurmasının ardından Ağrı'da yaşayanlar serinlemek için Balık Gölü kıyısına akın etti.

Meteorolojinin hava sıcaklıklarının bu hafta 4 ila 8 derece arasında artacağını duyurmasının ardından Ağrı'da yaşayanlar serinlemek için Balık Gölü kıyısına akın etti.

Özellikle yaz aylarında bölge halkının sıkça tercih ettiği Balık Gölü, artan sıcaklıklarla birlikte doğaseverler ve kampçılar için ideal bir kaçış noktası oldu. Ağrılılar, sıcak havalardan korunmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek için göl kıyısında kamp kurdu. Ağrı’nın serin yaylalarına ve göllerine yönelen halk, Balık Gölü kıyısında kurdukları kamplarla sıcaklardan korunmaya çalışıyor. Çadırlarını göl kenarına kuran aileler, sabah erken saatlerden itibaren gölde yüzerek ve doğa yürüyüşleri yaparak sıcak havayı avantaja çevirdi. Çocuklar için güvenli bir yüzme alanı sunan göl, aynı zamanda kampçılar için muhteşem bir manzara sunuyor.

serin1.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Kadir Yunusoğlu, sıcaklıkların şehir merkezlerinde dayanılmaz hale gelmesiyle birlikte Balık Gölü çevresinin serin havası ve sakin ortamıyla vatandaşların mekanı halinde geldiğini söyledi. Bölgede kamp yapanlar veya günübirlik gelenlerin sadece sıcaklıklardan korunmakla kalmadığını aynı zamanda doğanın tadını çıkardığını vurgulayan Yusufoğlu, “Balık tutma, gölde yüzme ve doğa yürüyüşleri gibi aktivitelerle dolu dolu bir hafta geçirmek isteyen Ağrılılar, doğal güzelliklerin keyfini sürüyor” dedi.

serin3.jpeg

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre sıcaklıkların bu hafta daha da artacağını söyleyen Yusufoğlu, “Bu durum karşısında Balık Gölü, hem Ağrı halkı hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler için bir kaçış noktası olmaya devam edecek. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Ağrılılar, serinlemek için Balık Gölü'ne yönelerek doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşıyor. Balık Gölü, bu sıcak günlerde hem dinlenme hem de serinleme imkânı sunarak bölge halkının vazgeçilmez noktalarından biri haline geliyor. Sıcak hava dalgası devam ederken, göl kıyısındaki kampçılar serinlik arayışlarını doğada bulmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

serin4.jpeg

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.