Muş'ta "Amatör Spor Haftası" Coşkuyla Kutlandı

Muş'ta "Amatör Spor Haftası" Coşkuyla Kutlandı
Muş Valiliği ve Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Muş Spor Salonu önünde bir araya gelen sporcular, çocuklar ve aileleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Göletli Park'a doğru coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Amatörler Türk Sporunun Kalbidir" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklar ve gençler kano yapmaktan güreş, tenis, karate, badminton, basketbol, voleybol, dart ve futbol gibi branşlarda yarışarak keyifli anlar yaşadı.

Muş Vali Vekili Cihat Abukan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Amatör Spor Haftası'nı renkli ve eğlenceli bir şekilde kutladıklarını belirtti. Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan ise etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağlayan Muş Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

aa-20241011-35890357-35890348-musta-cocuklar-amator-spor-haftasi-etkinliklerinde-doyasiya-eglendi.jpg

Geçen yıl okul sporlarında 80'inci olan Muş'un bu yıl 39'uncu sıraya yükseldiğini ifade eden Abukan, şöyle konuştu:

"Bu yıl da okul sporlarına katılım anlamında birinci sıradayız. Bizler Muş'u ve Muş gençliğini önemsiyoruz. Muşlu çocuklarımızın hepsinin birer lisanslı sporcu olmasını istiyoruz. Çocukların bir branşta profesyonelleşmesini hedefliyoruz. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum".

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir de her yıl Amatör Spor Haftası'nı coşkuyla kutladıklarını belirtti. Etkinliğe yaklaşık 600 sporcunun katıldığını ifade eden Taşdemir, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız ve gençlerimiz gönüllerince spor yaptılar. Amatör Spor Haftası'nda amacımız gençlerimize hem spor kültürünü aşılamak hem de sevdirmek. Muş başta olmak üzere 5 ilçemizde yaptığımız tesislerde binlerce sporcu yetiştiriyoruz. Amacımız gençlerimizi sürekli sporla hemhal etmek, onlara spor yaptırmak ve spor branşlarını tanıtmak. Haftayı coşkulu bir şekilde kutladık. Bugün çocukları ve ailelerini etkinliğimizde misafir ettik."

aa-20241011-35890357-35890356-musta-cocuklar-amator-spor-haftasi-etkinliklerinde-doyasiya-eglendi.jpg

aa-20241011-35890357-35890355-musta-cocuklar-amator-spor-haftasi-etkinliklerinde-doyasiya-eglendi.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.