Ağrı’da "Uzay Çadırı" Çocukları Bilimle Buluşturdu

Ağrı’da "Uzay Çadırı" Çocukları Bilimle Buluşturdu
Ağrı Gençlik Merkezi tarafından Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen "Uzay Yolculuğu Çadırı" etkinliği, çocukların bilime olan ilgisini artırarak keyifli dakikalar geçirmelerine olanak tanıdı.

Çocuklar, planetaryum ortamında uzayın derinliklerini keşfederken, Güneş Sistemi'nden takım yıldızlarına kadar birçok konuda bilgi sahibi oldular. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği bu etkinlik, çocukların bilimle buluşmasını sağlamak amacıyla hazırlandı. Etkinlikte öğrenciler, kubbe şeklindeki özel çadıra girerek, bilgisayar ve projektör sistemleriyle hazırlanan görselleri izledi. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan GSB Gençlik Lideri Cihangir Aslan:

“Çocuklarımız, burada uzayın büyüklüğünü anlamaya ve evrenin muazzam yapısını görmeye başlıyor. Çizgi film destekli seanslarımızda, yaklaşık 8 dakika süren bir uzay yolculuğuna çıkıyorlar. Bu süreç, onların hayal dünyalarını genişletmeye ve araştırmaya teşvik etmeye yönelik bir adım” dedi.

img-7312.jpg

Gençler için İlham Kaynağı

Bu tür etkinliklerin, çocukların astronomiye ve bilimsel konulara olan ilgisini artırmada önemli bir rol oynadığını belirten Aslan, “Uzay Çadırı" gibi programların devam edeceğini ve gençlerin bilimle olan bağlarını güçlendirmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Aslan, Ağrı’da düzenlenen bu tür programların, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme yolunda önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

img-7317.jpg

3 Boyutlu Uzay Deneyimi

Etkinlik, çocukların uzaydaki gezegenleri ve gök cisimlerini 3 boyutlu olarak görmelerine olanak tanıyan sinema ve video gösterimleriyle de dikkat çekti. Ağrı Gençlik Merkezi gönüllülerinden Merve Ayaz:

“Çocuklar, küre şeklindeki çadırda gezegenlerin oluşumunu izliyor ve onları keşfetme heyecanı yaşıyor. Bu etkinlik, onların uzay hakkında meraklarını arttırıyor ve bilime dair farkındalık kazanmalarına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-10-17-at-15-57-40.jpeg

whatsapp-image-2024-10-17-at-15-57-40-2.jpeg

whatsapp-image-2024-10-17-at-15-57-40-3.jpeg

whatsapp-image-2024-10-17-at-16-02-23.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.