Fransa İsrail Büyükelçisini Bakanlığa Davet Etti

Fransa İsrail Büyükelçisini Bakanlığa Davet Etti
Fransa, İsrail’in Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (UNIFIL) yönelik son saldırıları nedeniyle İsrail'in Paris Büyükelçisi Joshua Zarka'yı Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) düzenlediği saldırılara Fransa'dan sert tepki geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu saldırıların uluslararası hukukun ciddi ihlalleri olduğu belirtilerek, bir an önce sona erdirilmesi gerektiği vurgulandı. İsrail hükümetinden bu saldırılara ilişkin açıklama talep eden Fransa, Paris Büyükelçisi Joshua Zarka’yı görüşmeye çağırdı.

Açıklamada, BM güvenlik güçlerinin korunmasının tüm taraflar için zorunlu olduğu ifade edilerek, tüm tarafların bu sorumluluğa saygı göstermesi gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, UNIFIL'in görevini icra edebilmesi için serbest hareket edebilmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Fransa, UNIFIL'de görev yapan tüm personele, özellikle Fransız birliklerine ve diğer ülkelerden gelen tüm görevlilere, zor koşullarda gösterdikleri özveri ve profesyonellik için minnettarlığını dile getirdi. Bununla birlikte, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanmasıyla çözüme ulaşılmasının acil bir gereklilik olduğu yeniden ifade edildi.

İsrail’in BM üssüne yönelik saldırıları

İsrail ordusunun Güney Lübnan’da bulunan Naqoura'daki UNIFIL üssündeki bir gözlem noktasına sabah saatlerinde ateş açması sonucunda iki asker yaralanmıştı. Ayrıca, UNIFIL, dün İsrail Savunma Kuvvetlerine (IDF) ait bir Merkava tankının Naqoura'daki karargâhta bulunan bir gözlem kulesine ateş açtığını bildirmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.