Ahmet Genç

Ahmet Genç

Kendisine Ait Olmayanı Yıkma Kararı!

Kendisine Ait Olmayanı Yıkma Kararı!

Türkiye'nin gündemi ne zaman gerçek sorunlara odaklansa, mutlaka bir suni gündem çıkarılarak halkın dikkatinin dağıtılması sağlanırdı.

Son zamanlarda Ağrı'da gündemi meşgul eden bir olay olmamasına rağmen, bir anda belediyenin kendisine ait olmayan bir yeri gündeme alması, akıllara "Herhangi bir gündem mi vardı da biz mi kaçırdık?" sorusunu getirdi.

Eski Van Caddesi ile Kağızman Caddesi'ni birbirine bağlayan, dört yol mevkiinde bulunan ve "battı çıktı" olarak bilinen Alt geçidin yıkım kararı bir anda ortaya çıktı.

Ancak bu yıkım kararı, Karayolları'na ait olan bir yolda, yıkım yetkisi kendisinde olmayan Ağrı Belediye Meclisi tarafından alındı.

Sonunu düşünmeden alınan bu karar sonrası vatandaş alt geçidin yıkılmasını beklerken, bölgede ki esnaf sevinçle gelecek iş makinalarını beklemeye başladı.

Ağrı halkına tarihi karar olarak verilen bu meclis çoğunluğu ile aldığınız kararın geçerliliği nedir ?

Vatandaş, "Tamam yıkım kararı aldınız, hadi yıkın!" diye sormaz mı? Neyi bekliyorsunuz?

Hadi size ait olmayan bir yer için yıkın kararı aldınız, yetki sizde olmasa da yıktınız diyelim hangi para ile orayı toparlayacaksınız?

Belediyenin böyle bir gücü, imkanı mı var ?

Eğer bu yıkımı gerçekleştirmiyorsanız, neden böyle bir karar aldınız?

Bu sadece bir tavsiye kararı ise, meclise ne gerek vardı? Önceden Karayolları ile görüşülüp vatandaşın ve belediyenin görüşü alınsaydı daha anlamlı olmaz mıydı?

Bu ve bunun gibi birçok sorunun temelinde iletişimsizlik yatıyor. İletişimin en güçlü olması gereken eş başkanlık sistemi, bence iletişimsizlik sistemi haline gelmiş durumda.

Yaşanan kısır çekişmeler, bugün bölgedeki iktidar partisi haline gelen diğer partilerde de yaşanıyor. Bu nedenle alınacak kararların meclis tarafından iyice incelenmesi ve öyle onaylanması gerekiyor. Yoksa adama sorarlar, "Hadi yık!" diye.

Gerçi yıkmak kolay, ama önemli olan yıkılanın yerine ne koyacağınız. Son açıklanan mali tabloya bakıldığında, anlaşılan şu ki siz ne yıkabilirsiniz ne de yapabilirsiniz.

Ancak el kaldırıp indirerek bu milletin gündemini suni şeylerle meşgul ediyorsunuz.

Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Genç Arşivi