Ahmet Genç

Ahmet Genç

Hayat Bayram Olsun!

Hayat Bayram Olsun!

Bu yıl, dünya genelinde 2 milyarı aşkın Müslüman toplumu, Kurban Bayramı'nı buruk bir sevinçle karşılıyor.

Yanı başımızda yaşanan trajediler, bayram sevincimizi gölgelerken. Filistin topraklarında, açlık ve sefaletle boğuşan, bombalardan kaçan, zalim bir düşmanla mücadele eden kardeşlerimiz var.

Bu düşman, savaşın en temel kurallarını bile hiçe sayarak kadın, çocuk, yaşlı demeden masumları hedef alıyor.

Devlet adabı olmayan, kutsal değerleri umursamayan, kendi halkının bile durduramadığı zalim bir yönetim, Filistin halkına yaşam hakkı tanımıyor.

Böyle bir halde bayram kutlayacağız!

Kurbanlarımızı keserken, dualarımızda zulmün son bulmasını dileyerek, Mevlam’ın kesilen kurbanların kanında bu zalimleri boğmasını temenni edeceğiz!

İsrail-Filistin hattında yaşanan bu trajedi, bayramın anlamını derinden etkilerken Merhum Necmettin Erbakan’ın şu sözleri aklıma geliyor:

“8 milyonluk İsrail için, 1,5 milyar Müslüman Ebabil bekliyorsa; Ebabiller gelse İsrail'i değil bizi taşlar...” Bu sözler, İslam dünyasının içinde bulunduğu çaresizliği ve parçalanmışlığı ne kadar da doğru ifade ediyor.

İnşallah sıkıntılı geçen son bayram olur!

Dünya bu haldeyken, ülkemizdeki duruma baktığımızda da manzara pek iç açıcı değil. Ekonomik sıkıntılar, birçok vatandaşımızın bayramı buruk bir şekilde karşılamasına neden oluyor. Belki de uzun yıllar sonra ilk kez kurban kesemeyen, torunlarına harçlık veremeyen binlerce emekli ve yaşlımız var.

Hak, hukuk, adalet arayışında olanların sayısı ise gün geçtikçe artıyor.

Yerel düzeyde de durum farklı değil. Hayvancılık şehri Ağrı’da, kurban fiyatlarının yüksek olması, bayramı daha da zorlaştırıyor. “Kurban kesmezsem konu komşu ne der” düşüncesi, birçok hemşerimizin içini kemiriyor. Toplumsal baskılar, ekonomik zorluklarla birleşince, bayramın neşesi kayboluyor.

Hüzünlü Bir Bayram

Sonuç olarak, bu yıl toplumsal olarak sıkıntılı ve hüzünlü bir bayram kutluyoruz. Bayramlar, sevinç ve birliktelik zamanı olmalıydı. Ancak, dünya genelindeki ve ülkemizdeki zorluklar, bayram coşkusunu gölgeliyor.

Dualarımızda barış, adalet ve huzur diliyoruz.

Bu bayramın, mazlumların sesine kulak verileceği, zalimlerin hükmünün son bulacağı, ekonomik sıkıntıların aşılacağı ve adaletin tesis edileceği günlerin başlangıcı olmasını umut ediyoruz.

Kurban Bayramı'nın tüm İslam dünyasına ve ülkemize barış, huzur ve refah getirmesini dileyerek, herkesin bayramını kutluyorum.

Hayat bayram olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Genç Arşivi