KYK Burs/Kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK Burs/Kredi başvuruları ne zaman başlayacak?
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her yıl öğrencilere sunulan burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merakla bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK, öğrencilerin maddi destek alarak eğitim süreçlerini daha rahat sürdürebilmeleri için burs ve kredi imkanları sağlıyor. Peki, 2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversite kayıt işlemlerini tamamlayan ve yurt başvurusunu yapan adaylar, burs/kredi başvuru tarihlerini yakından takip ediyor. KYK, belirlenen şartları sağlayan öğrencilere geri ödemesiz burs veya geri ödemeli kredi imkanı sunuyor. Bu yıl da burs başvurularının ne zaman başlayacağı sorusu gündemde.

KYK Burs/Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Geçtiğimiz yıl KYK kredi ve burs başvuruları, 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da benzer şekilde, başvuruların ÖSYM'nin üniversite yerleştirme işlemlerinin ardından Ekim ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Resmi tarihler ise KYK veya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanır açıklanmaz kamuoyuna duyurulacak.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl belirlenen tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapacak öğrencilerin e-Devlet şifresi olması gerekmektedir. Şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden e-Devlet şifresi alabilir veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı).

Başvuru sırasında öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumu hakkında bilgiler istenmekte, bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğrulanmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda, bütçe imkanlarına göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken, diğer uygun öğrenciler öğrenim kredisi alabilmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.