Ağrı’da hastanede işler raydan çıktı (1)

Ağrı’da hastanede işler raydan çıktı (1)
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süredir devam eden sıkıntılar artık vatandaşı fazlasıyla mağdur etmeye başladı.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süredir devam eden sıkıntılar artık vatandaşı fazlasıyla mağdur etmeye başladı.

Ağrı’nın en büyük problemlerinden biri olan sağlık sorunu yeni binası ile daha sonra Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismi verilen hastane ile çözülme noktasına gelmişti. Yapılan doktor atamaları ve alınan cihazlar birçok ilde olmayan imkanları tanırken, hastanede biranda işler kötüye gitmeye başladı.

ultra1.jpeg

MR, Tomografi, Ultrason hayal oldu!

Ağrılıların daha önce kısa sürede ulaşabildikleri MR, Tomografi ve ultrason gibi temel uygulamalar Ağrılıların için adeta hayal oldu. Şuanda 6 ay sonrasına sıra verilirken, vatandaşlar Erzurum’un yolunu tutuyorlar. Her gün Ağrı’dan Erzurum’a 25 minibüs 25 otobüs yolcu taşırken, ticari taksiler ve özel araçlarda bu işin içine katılınca kaosun büyüklüğü ortaya çıkıyor.

ultra.jpeg

Erzurum’da olan doktor Ağrı’da var!

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bakıldığında hemen, hemen tüm branşlarda doktor mevcutken, cihaz eksiklikleri ve malzeme eksikliği doktorların elini kolunu bağlıyor.

Aylar öncesinde malzeme istediğini belirten isminin açıklanmasını istemeyen bir doktor “Ameliyat için malzeme siparişi vermemize rağmen alınmıyor. Vatandaşa karşı elimiz kolumuz bağlanıyor. Bazı konular bizi aşıyor” ifadelerini kullandı.

ultra2.jpeg

Dış cephe dökülüyor, Asansör çalışmıyor

Yapılalı birkaç yıl olan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dış cephesi dökülürken, önlem olarak file çekilerek vatandaşların başına düşmesine engel olunmaya çalışılıyor. Hastanede sürekli bozulan asansörler vatandaşa zor günler yaşatırken, yangın söndürme alanının bile önünün kapatılması yapılan yanlışları göz önüne seriyor.

ultra5.jpeg

Ağrı’da doktor da perişan hasta da!..

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktorların bir türlü giderilemeyen alt yapı eksikleri, alınamayan ameliyathane malzemeleri nedeniyle zor şartlarda çalışıyor.

Doktorların sekreterleri ile vatandaş arasında sürekli münakaşalar yaşanırken, acil serviste ise durum daha vahim durumda.

2023 yılı nüfus verilerine göre 511 bin 283 kişinin ikamet ettiği Ağrı’nın merkezinde bulunan tek kamu hastanesi olan ve 2018 yılında İbrahim Çeçen Üniversitesi ile yapılan protokolde Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi unvanı alan hastane geçen süre zarfında tabela hastanesinden öteye geçemedi.

Kaynak:Erdal Uçar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum