Ağrı'da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi

Ağrı'da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi
Ağrı’da düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleşti.

Ağrı’da düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleşti.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen şenliğe Ağrı Valisi Mustafa Koç eşi Neslihan Gül Koç ile birlike katılırken, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, AK Parti İl Başkanı Orhan Güngör, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

eh9a6404.jpg

Törenin açılış konuşmasını yapan Ağrı Valisi Mustafa Koç, Hayat boyu öğrenmenin bireyin kişisel gelişimini, topluma katılımını ve iş yaşamındaki başarısını destekleyen önemli bir süreç olduğunu söyledi.

Yaşamın başlangıcından sonuna dek süren bir öğrenme yolculuğu olan 'Hayat Boyu Öğrenme' kavramının herkesi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Vali Koç

“Yaşam boyu süren çok önemli bir eğitim faaliyeti olan Hayat Boyu Öğrenme, bireyin kişisel gelişimini, topluma katılımını ve iş yaşamındaki başarısını destekleyen önemli bir süreçtir. Öğrenme merakı ve yeni bilgiler edinme isteği, bireylerimizin kendilerini geliştirmelerine, yeni deneyimler kazanmalarına ve topluma daha aktif bir şekilde katılmalarına yardımcı olur." diye konuştu.

eh9a6287.jpg

Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın toplumda farkındalığın artmasına vesile olacağına inanan Koç, bu etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım İhsan Polat ise yaptığı konuşmada, "Öğrenmek anne karnından başlayıp aldığımız son nefesimize kadar süren bir süreç ve biz buna 'Hayat Boyu Öğrenme' diyoruz." dedi.

Polat, 2023-2024 yılında 1511 kursla 20 bin 643 vatandaşa kurs verdiklerini kaydetti.

eh9a6287.jpg

Konuşmaların ardından mehter gösterisi, tekvando gösterisi, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Vali Mustafa Koç ve beraberindekiler daha sonra şenliğin açılış kurdelesini keserek stantlar gezip kursiyerlerden bilgi aldı.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.