Ağrı'da Macar Fiği Üretimi

Ağrı'da Macar Fiği Üretimi
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı’da Macar fiği üretiminde dekar başına 550 kilogram verim elde edildiğini söyledi.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı’da Macar fiği üretiminde dekar başına 550 kilogram verim elde edildiğini söyledi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı'nın tarımsal çeşitliliğini yansıtan ürünlerden biri olan Macar fiğinin bölgede yüksek verimle yetiştiğini söyledi. Bu konuda kendilerinin çiftçiler ile bir araya gelerek bilgilendirme yaptıklarını belirten Başkan Yıldız “Dekar başına alınan 550 kilogramlık verim, çiftçilerin emeklerinin karşılığını aldığını gösterirken, tarımsal üretimdeki çeşitliliğin ve verimliliğin önemini gözler önüne seriyor. Macar fiği üretiminde elde edilen yüksek verimde çiftçilere sağlanan teknik destekler ve modern tarım uygulamaları da etkili oldu” dedi.

ziraat.jpg

Ağrı'da tarımsal çeşitliliğin artırılması ve alternatif ürünlerin desteklenmesinin önemine dikkat çeken Başkan Yıldız “Macar fiği gibi stratejik ürünlerin yanı sıra diğer tarımsal ürünlerin de yetiştirilmesi gerekir. Bu şekilde, bölgenin tarımsal potansiyelinin daha da artırılarak ekonomiye katkı sağlanabilecek. 2 bin 600 dekarlık alanda üretilen bin 430 tonluk Macar fiği ürününden, dekar başına 550 kilogram verim alındı Bu da Ağrı'da Macar fiği üretiminde elde edilen artan verim, bölgedeki tarımsal başarıların gelecek dönemlerde de devam edeceğine olan inancı güçlendiriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.