Ağrı’da Sağanak Yağışlar Sel Riski Oluşturuyor

Ağrı’da Sağanak Yağışlar Sel Riski Oluşturuyor
Ağrı’da son günlerde etkisini artıran sağanak yağışlar, kentin içinden geçen Murat Nehri ve Taşlıçay Deresi’nde su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu.

Ağrı’da son günlerde etkisini artıran sağanak yağışlar, kentin içinden geçen Murat Nehri ve Taşlıçay Deresi’nde su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşmasına neden oldu. Yoğun yağışlar, nehir ve dere sularında ciddi bir yükseliş meydana getirirken, suyun renginin değişmesi de dikkat çekti.

Ağrı’da yetkililer yükselen su seviyeleri nedeniyle vatandaşları uyararak, acil durum önlemleri alması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bölgede sel riski nedeniyle olası taşkınlara karşı hazırlıkların hızlandırıldığı ifade edildi. Sel sularının coşmasıyla birlikte, özellikle tarım arazileri ve yerleşim yerleri açısından risklerin arttığı kaydediliyor.

sel1.jpeg

Ağrı ve çevresinde meteorolojik verilere göre yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesinin bekleniyor. Vatandaşların, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları ve yine baca zehirlenmelerine karşı önlem alınmaları konusunda uyarıldılar.

Bu yıl Murat Nehri Projesi sayesinde rahat bir nefes alan 100. Yıl Mahallesi sakinleri ise yapılan çalışmalar sonrası artık rahat uyuduklarını söylediler. Bu proje sayesinde nehrin setelerle kapandığını belirten mahalle sakinleri "Her yıl bu dönemlerde sel riskine karşı evimizde huzursuz bir şekilde bekliyorduk. Murat Nehri Projesi sayesinde tüm mahalle halkı rahat bir nefes aldı. Artık daha güvendeyiz" ifadelerini kullandılar.

sel.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.