Ağrı'nın Uzungölü: Yazıcı Baraj Gölü

Ağrı'nın Uzungölü: Yazıcı Baraj Gölü
Ağrı'da yer alan Yazıcı Baraj Gölü, 7,61 kilometrekareyi kaplayan alanıyla Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ünlü Uzungöl'e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Ağrı'da yer alan Yazıcı Baraj Gölü, 7,61 kilometrekareyi kaplayan alanıyla Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ünlü Uzungöl'e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Yazıcı Barajı, hem doğanın hem de insanın gücünü gözler önüne seriyor. Bölgeye eşsiz bir doğal güzellik kazandıran ve 7,61 kilometrekarelik alanı kaplayan Yazıcı Baraj Gölü, yeşil alanlar ve suyun birleşimiyle huzur verici bir ortam sunuyor.

31da39a0-ee28-479b-923d-4e9654d70513.jpg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ali Aslan, Yazıcı Baraj Gölü'nün güzellikleri arasında sular altında kalan Başçavuş köyünün hatıraları da bulunduğunu belirterek, “Bir zamanlar köy halkının yaşadığı alanlar, şimdi gölün derinliklerinde saklı. Gölün suları altında kalan köyün bir kısmından geriye sadece caminin minaresi kalırken, onlarca kişinin hatıraları da suyun altında kaldı. Minare, geçmişin bir hatırası olarak gölün ortasında yükseliyor” dedi.

45de70b4-4684-48a6-bd87-b2ecc615a0ab.jpg

Yazıcı Baraj Gölü’nün özellikle doğaseverler ve fotoğrafçılar için büyük bir çekim merkezi haline geldiğini vurgulayan Aydın, “Her mevsim farklı güzellikler sunan göl, kışın donmuş haliyle, yazın ise yemyeşil doğasıyla ziyaretçileri cezbediyor. Bu doğal cennet, aynı zamanda bölge turizmi için büyük bir potansiyel taşıyor.” ifadelerini kullandı.

b1aaa572-051b-4d8a-95fc-39cc06b5c63a.jpg

Yazıcı Baraj Gölü’nün sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda bölgeye getirdiği ekonomik ve tarımsal katkılarla da önemli bir rol oynadığını dile getiren Ali Aslan, “Yazıcı Baraj Gölü, Ağrı'nın doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için yeni bir cazibe merkezi haline geldi. Uzungöl'e benzerliğiyle dikkat çeken bu göl, ziyaretçilerine hem huzur dolu anlar sunuyor hem de bölgenin zenginliklerini tanıtıyor. Yazıcı Baraj Gölü, Ağrı'nın saklı cenneti olarak, gelecek nesillere aktarılacak bir miras niteliği taşıyor” şeklinde konuştu.

c83c562c-014a-4a3c-b0f0-41c6c333494a.jpg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.