Dalbahçe Köyü'nde 40 Çocuk Bisikletine Kavuştu

Dalbahçe Köyü'nde 40 Çocuk Bisikletine Kavuştu
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür, çocukların bisiklet hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Hayırseverlerin desteğiyle 40 çocuk daha bisiklet sahibi oldu.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür, çocukların bisiklet hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Hayırseverlerin desteğiyle 40 çocuk bisiklet sahibi oldu.

Doğubayazıt ilçesine bağlı Dalbahçe Köyü'nde yaşayan çocuklar, köy muhtarının girişimleri sayesinde bisiklet hayaline kavuştu. Köyde düzenlenen törende 40 çocuk, yeni bisikletlerini alarak büyük bir sevinç yaşadı. Projenin başındaki muhtar Meryem Önkür, "Çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizim için tarif edilemez bir histir” dedi.

Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür, köydeki çocukların bisiklet sahibi olma hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Hayırseverlerin katkılarıyla başlatılan proje kapsamında köyde daha önce bazı çocukların bisiklet sahibi olduğunu ve son etkinlikte ise 40 çocuğun daha bisikletine kavuştuğunu belirten Muhtar Önkür, "Köyümüzdeki her çocuğun bisiklet sahibi olmasını hedefliyoruz. Bu amaca ulaşmak için hayırseverlerin desteği bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

ber.jpeg

Muhtar Meryem Önkür, projeyi hayata geçirirken köydeki çocukların mutluluğunu ön planda tuttuğunu belirtti. Hayırseverlerin desteğiyle bu projeyi genişletmek istediklerini ifade eden muhtar Önkür, "Çocuklarımıza imkan buldukça bisiklet hayalini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu projede bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bisikletlerine kavuşan çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Yeni bisikletleriyle köy meydanında tur atan çocuklar, heyecanlarını ve mutluluklarını dile getirirken, kendilerine destek veren hayırseverlere ve muhtara teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Köy sakinlerinden Ali Korkavus ve Enes Kaya isimli çocuklar "Bugün çok mutluyum. Bisiklet sahibi olmak benim hayalimdi ve bu hayalim gerçek oldu. Muhtara ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

ber2.jpeg

Köy halkı ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aileler, çocuklarının bisiklet sahibi olmasıyla hem fiziksel aktivite yapma imkanı bulduğunu hem de arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirebildiğini belirttiler.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.