Mehmet Ali Sezer

Mehmet Ali Sezer

Gözümüz Aydın! Ağrı Yine Çok Fakir

Gözümüz Aydın! Ağrı Yine Çok Fakir

Enflasyonun yüksek olması ile Türkiye'de hayatını sürdürmeye çalışan dar gelirli vatandaşların yaşamlarını gitgide zorlaştıran girdap, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. En düşük emekli maaşının ve asgari ücretin açlık sınırının da altında bulunmasının ardından, Türkiye'de adeta kangren haline gelen yoksulluk, araştırma raporlarında çok çarpıcı sonuçların ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Buna göre Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması raporunun paylaşılan son sayısında Türkiye'nin fakirlik haritası ortaya çıktı. Buna göre 2023 senesinin verilerini kapsayacak biçimde ele alınan raporda Türkiye genelinde yoksulluk oranı %20,7 olarak belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre gelir ve yaşam koşulları araştırması ile Türkiye'nin en yoksul şehirleri ortaya çıktı. Böylece son senelerde görülen yüksek enflasyonun sonrasında yoksulluk oranları artış gösterip devam ederken en yoksul yani en fakir üç şehir kendini gösterdi.

TÜİK tarafından yapılan araştırmada Türkiye'de en yoksul olarak açıklanan coğrafi bölge TR82 olarak dile getirilirken söz konusu bu bölgede bulunan en yoksul şehirler Kastamonu, Çankırı ve Sinop oldu.

TAŞI TOPRAĞI ALTIN OLAN İSTANBUL’DA DURUM NE?

Yapılan açıklamada 3 şehrin sonrasında Türkiye'nin en yoksul bölgesi olarak İstanbul'un bulunduğu TR10 ve %21,7 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini de içinde bulunduran TRA2 bölgeleri geldi.

İŞTE YOKSULLUĞUN EN AZ OLDUĞU 3 ŞEHİR

Yoksulluk oranı düşük olan bölgeler ise %10,04 ile Gaziantep başta olmak üzere Adıyaman ve Kilis'in de dahil olduğu TRC1, %12,9 ile Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'in yer aldığı TRC3 ile Şanlıurfa ve Diyarbakır illerini de kapsayan TRC2 bölgeleri oldu. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay şehirlerinin bulunduğu TR63 bölgesine ise deprem felaketi sebebiyle alan uygulamasına gidilmedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Ali Sezer Arşivi