Mehmet Ali Sezer

Mehmet Ali Sezer

"Toplumu Yok Etmenin En Sinsi Yolu: Eğitim ve Ahlakın Sessiz Katli ve Sosyal Medyanın Gizli Tehlikesi"

"Toplumu Yok Etmenin En Sinsi Yolu: Eğitim ve Ahlakın Sessiz Katli ve Sosyal Medyanın Gizli Tehlikesi"

  • "Toplumun Gizli Düşmanı: Eğitim ve Ahlak Çöküşü!"
  • "Bir Toplum Nasıl Yok Edilir? İşte Gerçek Silahlar!"
  • "Cahillik Yükseliyor, Toplum Çöküyor: Eğitim ve Ahlakın Önemi"

Bir milleti haritadan silmek için atom bombalarına ya da nükleer silahlara gerek yoktur. Bunu yapmak için o toplumun eğitim seviyesi ile ahlaki değerlerini düşürmek yeterlidir. Bunlar yapıldığında inşaatlar mühendislerin elinde çöker, adalet hakimlerin elinde ölür, cehalet öğretmenlerle dost olur, para ekonomistlerin tefeciliğine kurban gider, inanç ise sadece din cambazlarının malzemesi haline gelir.


Peki Bizim Toplumumuz Nasıl?

Sorsan herkes inançlı (inançlı demekteki kastım sadece Müslüman olmakla alakalı değil) sorsan herkes dürüst, herkes düzgün, herkes mükemmel, herkes işini dört dörtlük yapıyor. Tamam da mademki herkes bu kadar iyi o zaman bu sahtekarlıklar neyin nesi...

Toplumun eğitim seviyesini düşürmek ve ahlakını bozmak o toplumun yozlaşmasına asimilasyona uğramasına ve helak olmasına sebep olur.

Haklı ya da haksız sebeplerle Instagram birkaç günlüğüne kapandı diye millet kıyameti kopardı, neredeyse toplanıp yürüyüş yapacaklardı, mitingler düzenleyeceklerdi. tekrar açılması için..

Neyse ki BTK yeniden açtı ki milletin köpürüp taşması hevesi kursağında kaldı. Sosyal medyanın iyi bir şekilde kullanılması elbette teknolojinin getirmiş olduğu nimetlerdendir çünkü insan, her şeyden çok kısa süre içerisinde haberdar olabiliyor fakat kötü emeller amacıyla kullanıldığında ise işte o zaman en büyük ve en kötü silah elinize geçmiş olur artık istediğinize istediğiniz hakareti edebiliriz, istediğiniz küfürü basabilirsiniz.

Acaba Instagram'dan sonra şimdi sırada TikTok mu var, TikTok kapanacak mı, ne zaman kapanacak neden kapanacak? Gibi sorular son zamanlarda Google'da en trend olan aramalar haline geldi.
Peki TikTok neyin nesidir? Sadece cuma günleri kısa dini videolar paylaşan çok küçük bir kesim var o kesim sadece cuma günü Müslüman olanların yaptığı bir şeydir.
Orasını burasını sallayıp para kazanma peşinde koşan gencecik çocukların ahlak denilen kavramdan tamamen yoksunlaştırılmalarının en büyük sebebidir TikTok.


Din cambazları milletin ilim irfan sahibi olmasını istemez çünkü toplumdaki eğitim seviyesi yükseldikçe hurafelere inanç o derecede azalır ve bahsettiğim bu cambazların ekmekleri ellerinden gider bu nedenle bunlara cahil cühela bir toplum gerekiyor ki onlardan nemalansınlar diye...


Eğitim seviyesi ile toplumun ahlaki değerleri o toplumu hem maddi hem de manevi açıdan yükseltebilir. Maddi açıdan da yükseltebilir diyorum çünkü terazi şaşmaz ise eğer ekonomi ayakta durur ve daha da yükselir fakat terazi şaşarsa eğer o zaman toplumun temel yapı taşları tek tek yerinden oynar ve büyük toplumsal buhranların meydana gelmesi artık kaçınılmaz olacaktır.

Bütün bu sebeplerden dolayı yazımın başında da söylediğim gibi bir toplumu haritadan silmek ya da helak etmek için illa top tüfek nükleer kimyasal ve atom bombalarına ihtiyaç yoktur. Eğitim ve ahlakı çıkarın geriye kocaman bir enkaz yığını kalır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Ali Sezer Arşivi