Ağrı'da İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezlerine Artan İlgi

Ağrı'da İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezlerine Artan İlgi
Ağrı'da iş sağlığı ve güvenliğine olan talep giderek artıyor. İş güvenliği uzmanları, özellikle tehlikeli sektörlerde çalışan işçilerin sağlık ve güvenliğini sağlamak için yoğun bir şekilde hizmet veriyor.

Yavuz Mahallesi’nde bulunan Kemanlar İş Merkezi’nde üç doktor ve uzman sağlık personelinden oluşan ekibiyle birlikte iş yerlerinde düzenli denetimler gerçekleştiren Serkan Kır, çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumayı amaçlıyor. Serkan Kır ve ekibi, iş güvenliği açısından risk teşkil eden iş yerlerine sık sık denetimlerde bulunuyor. Yangın tüpleri gibi acil durum ekipmanlarını kontrol eden ekip, iş yerlerinin güvenlik standartlarına uygun olup olmadığını değerlendiriyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Kır; “Amacımız, iş yerlerindeki riskleri minimize etmek ve çalışanların sağlığını korumak. Tehlikeli işlerde güvenlik, öncelikli bir konu olmalı. Bu denetimlerle, iş yerlerindeki olası kazaların önüne geçilmeyi hedefliyoruz. İş yerlerinde sadece denetim yapmakla kalmıyoruz, aynı zamanda çalışanlar için düzenli eğitimler de gerçekleştiriyoruz. Az tehlikeli işyerleri için en az sekiz saat, tehlikeli işyerleri için on iki saat ve çok tehlikeli işyerleri için de on altı saat eğitim düzenliyoruz. Bu eğitimler, işçilerin güvenlik bilincini artırmak ve olası iş kazalarını önlemek açısından büyük bir önem taşıyor. Eğitimlerde, iş güvenliği ekipmanlarının doğru kullanımı ve acil durumlarda yapılması gerekenler gibi konuları ele alıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2024-10-01-at-11-50-20-4.jpeg

Serkan Kır, yürüttüğü iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının sadece çalışanların değil, iş yerlerinin de güvenliğini arttırdığını vurgulayarak, “Yaptığımız denetim ve verdiğimiz eğitim hizmetleri, iş yerlerinde daha güvenli çalışma ortamlarının oluşturulmasına katkı oluyor. Bu da hem yerel ekonomiye hem de çalışanların yaşam kalitesine olumlu yansıyor. Güvenli iş yerleri, hem çalışanların moralini artırıyor hem de üretkenliği destekliyor. İşçilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışması, iş kazalarının azalması ve verimliliğin artması anlamına geliyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-10-01-at-11-50-20.jpeg

whatsapp-image-2024-10-01-at-11-50-20-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-01-at-11-50-20-3.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum